Ιράκ: Δύσκολα θα αυξηθούν περαιτέρω οι τιμές του πετρελαίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιράκ: Δύσκολα θα αυξηθούν περαιτέρω οι τιμές του πετρελαίου
«Η αγορά θα πρέπει να ισορροπήσει» ανέφερε ο Ιχσάν Αμπντούλ Τζαμπάρ, εν μέσω των πολυετών υψηλών στις τιμές του «μαύρου χρυσού».

Την άποψη πως οι τιμές του πετρελαίου δεν θα ανέβουν περισσότερο από τα τρέχοντα, πολυετή υψηλά που βρίσκονται εξέφρασε ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ, Ιχσάν Αμπντούλ Τζαμπάρ, μιλώντας σε ενεργειακό συνέδριο στη Μόσχα.

Όπως είπε ο Ιρακινός αξιωματούχος, «η αγορά θα πρέπει να ισορροπήσει. Δεν πιστεύουμε πως η τιμή του πετρελαίου θα αυξηθεί παραπάνω».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ), η Ρωσία και οι σύμμαχοί τους, μια ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ+, αντιστάθηκε στις φωνές που ζητούσαν γρηγορότερη αύξηση της παραγωγής και ενέμεινε στα σχέδιά της για αύξηση κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα για τον Νοέμβριο.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Τετάρτη τα συμβόλαια του μπρεντ έφτασαν έως και τα 83 δολάρια ανά βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2013.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας και επικεφαλής της Μόσχας στον ΟΠΕΚ+, Αλεξάντερ Νόβακ, δήλωσε πως ο Οργανισμός δεν θα πρέπει να αναθεωρήσει την απόφαση του για την παραγωγή επιπλέον 400.000 βαρελιών ανά ημέρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σταθεροποιητικές τάσεις για το πετρέλαιο - Παραμένουν οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider