Μεταβλητότητας συνέχεια στις ευρωαγορές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεταβλητότητας συνέχεια στις ευρωαγορές
Ανακάμπτουν την Πέμπτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δίνοντας συνέχεια στη ραγδαία μεταβλητότητα μιας εβδομάδας που χαρακτηρίζεται από τις έντονες εναλλαγές της επενδυτικής ψυχολογίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12:58

Ανακάμπτουν την Πέμπτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δίνοντας συνέχεια στη ραγδαία μεταβλητότητα μιας εβδομάδας που χαρακτηρίζεται από τις έντονες εναλλαγές της επενδυτικής ψυχολογίας. Μία ημέρα πριν, οι ανησυχίες για την οικονομική ανάκαμψη, οι υψηλές τιμές ενέργειας καθώς και η άνοδος των ομολογιακών αποδόσεων στις ΗΠΑ που ενισχύουν τους φόβους για άνοδο των πληθωριστικών πιέσεων, κυρίευσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, οδηγώντας σε απώλειες τον Stoxx 600 περί το 1%.

Σήμερα ο πανευρωπαϊκός δείκτης ενισχύεται κατά 1,09% στις 454 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 1,17% στις 15.148 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κινείται στο +1,29% και τις 6.576 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,97% στις 7.063 μονάδες.

Κέρδη και στην περιφέρεια, με τον ισπανικό IBEX 35 στο +1,79% και τις 8.932 μονάδες και τον ιταλικό FTSE MIB στο +1,11% και τις 25.889 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, μεγάλη υποχώρηση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία για τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας. Ειδικότερα, σε μηνιαίο επίπεδο η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 4% έναντι ανόδου 1,3% τον Ιούλιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια πτώση 0,5%.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, σημαντικές απώλειες καταγράφει το τελευταίο 24ωρο η μετοχή της TeamViewer στο χρηματιστήριο της Γερμανίας, αφότου η διοίκηση της εταιρείας λογισμικού «έκοψε» τις προβλέψεις για το σύνολο της εταιρικής χρήσης μέχρι το τέλος του 2021. Την Πέμπτη η μετοχή της TeamViewer υποχωρεί άνω του 7%, ενώ χθες έκλεισε τη συνεδρίαση στην αγορά της Φρανκφούρτης με απώλειες 25%.

Ισχυρή πτώση κατέγραψαν οι παραδόσεις νέων οχημάτων της BMW παγκοσμίως για το γ' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας, εν μέσω της κρίσης στον κλάδο με την έλλειψη τσιπ ημιαγωγών. Οι συνολικές παραδόσεις του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 593.189 οχήματα, μειωμένες κατά 12,2% σε σχέση με το γ' τρίμηνο του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider