Κοντά σε υψηλό 7 ετών η τιμή του πετρελαίου - Σε υψηλό 13 ετών το φυσικό αέριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντά σε υψηλό 7 ετών η τιμή του πετρελαίου - Σε υψηλό 13 ετών το φυσικό αέριο
Ο «μαύρος χρυσός» βρέθηκε κοντά στο να ξεπεράσει τα επίπεδα των 79 δολαρίων ανά βαρέλι

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 7 ετών έκλεισε τη δεύτερη μέρα της εβδομάδας η τιμή του πετρελαίου, με τον «μαύρο χρυσό» να συνεχίζει την ανιούσα μετά από την απόφαση του ΟΠΕΚ+ για διατήρηση της ισχύουσας παραγωγής πετρελαίου στα υφιστάμενα επίπεδα μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η Ευρώπη και η Ασία πλήττονται από τη στενότητα των αποθεμάτων, κάτι που ώθησε τις τιμές του φυσικού αερίου και του άνθρακα στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί, ενώ οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται σταθερά καθώς η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει από την πανδημία του κορονοϊού.

Έτσι, τα συμβόλαια του WTI, παράδοσης Νοεμβρίου, ενισχύθηκαν 1,7% ή 1,31 δολάρια στα 78.93 δολάρια ανά βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 24 Οκτωβρίου του 2014. Τα συμβόλαια του μπρεντ, παράδοσης Δεκεμβρίου, σημείωσαν άνοδο 1,72% ή 1,40 δολάρια στα 82,66 δολάρια ανά βαρέλι.

Εξάλλου, μεγάλη άνοδο σημείωσε και η τιμή του φυσικού αερίου, με τα συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου να ενισχύονται 9,5% ή 55 σεντ στα 6,312 δολ. ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε πολυετή υψηλά το πετρέλαιο για την αρχή της εβδομάδας, πάνω από τα 77 δολάρια ανά βαρέλι

gazzetta
gazzetta reader insider insider