Με οριακές απώλειες το Χρηματιστήριο, παραμένοντας κοντά στις 900 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με οριακές απώλειες το Χρηματιστήριο, παραμένοντας κοντά στις 900 μονάδες
Προσεχτικές κινήσεις από τους επενδυτές στη Λεωφόρο Αθηνών.

Με μικρή πτώση κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών στη συνεδρίαση για το μέσο της εβδομάδας, καθώς η αγορά παραμένει κοντά στο όριο των 900 μονάδων.

Το θετικό κλίμα «εισάγεται» από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή των ανακοινώσεων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.

Στις 11:00 ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχωρεί 0,11% στις 893,91 μονάδες και η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 12,54 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει επίσης οριακή πτώση σε ποσοστό 0,10%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,28%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΑΔΜΗΕ (+1,63%), της ΔΕΗ (+1,33%) και της Elvalhalcor (+1,04%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,30%), της Aegean Airlines (-0,96%) και της Τέρνα Ενεργειακή (-0,84%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (+0,73%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+0,63%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (-0,53%) και των Κατασκευών (-0,52%).

Ανοδικά κινούνται 45 μετοχές, 21 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ήπια αντίδραση στο Χρηματιστήριο και επιλεκτικό ενδιαφέρον

gazzetta
gazzetta reader insider insider