Για δεύτερη εβδομάδα στο «κόκκινο» η Wall Street

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Για δεύτερη εβδομάδα στο «κόκκινο» η Wall Street
Σε μηναίο επίπεδο, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 2,25%, ο S&P 500 κατά 2%, ενώ ο Nasdaq έχασε σχεδόν 1,4%.

Στο «κόκκινο» έκλεισαν οι κύριοι δείκτες της Wall Street την τελευταία ημέρα συνεδρίασης της εβδομάδας με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί ενόψει της συνεδρίασης της Fed την ερχόμενη εβδομάδα και εν μέσω νέας έξαρσης της πανδημίας σε αρκετές Πολιτείες των ΗΠΑ.

Στο ταμπλό ο Dow Jones σημείωσε απώλειες 0,48% στις 34.584 μονάδες, ο S&P 500 έκλεισε στο -0,91% και στις 4.432 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε στις 15.043 μονάδες με απώλειες επίσης στο -0,91%. Σε μηναίο επίπεδο, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 2,25%, ο S&P 500 κατά 2%, ενώ ο Nasdaq έχασε σχεδόν 1,4%.

Στη σημερινή συνεδρίαση οι μετοχές των τεχνολογικών γιγάντων ήταν κυρίως στο «κόκκινο», με την Facebook να είχε πτώση 2,2%, η Alphabet έχασε σχεδόν 2%. Η Apple έχασε 1,8% και η Microsoft έπεσε κατά -1,7%.

Λίγη ώρα πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης, η Επιτροπή της FDA απέρριψε το πλάνο για την χορήγηση ενισχυτικών δόσεων του εμβολίου κατά της Covid-19 των εταιρειών Pfizer και BioNTech στο ευρύτερο κοινό, με αποτέλεσμα η μετοχή της Pfizer να χάσει -1,3% και η μετοχή της BioNTech να πέσει κατά -3.6%. Η Moderna έχασε 2.4%.

Οι αγορές «περίμεναν» πως η σημερινή ημέρα θα είχε σημαντική μεταβλητότητα καθώς η ταυτόχρονη λήξη τεσσάρων παράγωγων συμβολαίων (το λεγόμενο quadruple witching) φέρνει αστάθεια και έντονες διακυμάνσεις.

Στα μακροοικονομικά νέα, χειρότερος των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, καθώς οι νέες εξάρσεις της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού εγείρουν ανησυχίες για ενδεχόμενη επαναφορά ορισμένων περιοριστικών μέτρων στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Ωστόσο, τα μάκροοικονομικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν τις προηγούμενες ημέρες καθησύχασαν εν πολλοίς τους επενδυτές, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τον χρόνο που θα επιλέξει η Fed να ξεκινήσει την απόσυρση της νομισματικής στήριξης που παρέχει στην οικονομία.

Αναλυτικότερα, η αύξηση του πληθωρισμού με μικρότερο ρυθμό από αυτόν που αναμενόταν δημιούργησε αισιοδοξία πως η Fed θα καθυστερήσει κι άλλο την εφαρμογή του λεγόμενου tapering, ενώ η απροσδόκητη αύξηση των λιανικών πωλήσεων τον Αύγουστο επανάφερε τα χαμόγελα στην αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider