Αγνοεί τα θετικά μάκρο η Wall Street, οριακές κινήσεις στους δείκτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αγνοεί τα θετικά μάκρο η Wall Street, οριακές κινήσεις στους δείκτες
Η ευρύτερη αγορά βρίσκεται υπό πίεση μετά την αναπάντεχη άνοδο των λιανικών πωλήσεων Αυγούστου στις ΗΠΑ.

Σε οριακά επίπεδα κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street παρά την αναπάντεχη άνοδο των λιανικών πωλήσεων Αυγούστου στις ΗΠΑ, καθώς τα τελευταία στοιχεία για τα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας σκιαγραφούν μια μικτή εικόνα για την οικονομία.

Παράλληλα, σύμφωνα με αναλυτές, παράγοντας άγχους για τους επενδυτές εξακολουθούν να είναι η μετάλλαξη Δέλτα, τα εμπόδια για την κερδοφορία των επιχειρήσεων από τα προβλήματα στην αλυσίδα προσφοράς, ο φόβος πως η νομισματική και δημοσιονομική πολιτική θα σταματήσουν να είναι διευκολυντικές, οι προκλήσεις για την απασχόληση και οι ανησυχίες για την Κίνα.

Ο Dow Jones σημειώνει οριακή πτώση 0,06% στις 34.793 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει απώλειες στο -0,07% στις 4.477 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει οριακά κέρδη αυτή την ώρα στο 0,08% στις 15.174 μονάδες.

Αναλυτικότερα στα μακροοικονομικά νέα, απρόσμενη άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Αύγουστο παρά τους φόβους ότι τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα covid και τα προβλήματα στην αλυσίδα προσφοράς θα έβαζαν «φρένο» στους καταναλωτές. Σύμφωνα με το Census Bureau, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 0,7% για το μήνα έναντι εκτίμησης για πτώση 0,8%.

Παράλληλα, σήμερα ανακοινώθηκε πως οριακή αύξηση κατέγραψε ο αριθμός των Αμερικανών που κατέθεσαν αίτηση για παροχή επιδόματος ανεργίας για την εβδομάδα που τελείωσε στις 11 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Στα επιχειρηματικά νέα, η μετοχή της Moderna σημειώνει άνοδο κοντά στο 2%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας που υποστηρίζει τη χρησιμότητα μιας έξτρα ενισχυτικής δόσης.

Παρά την ανάκαμψη που κατέγραψαν στις συναλλαγές της Τετάρτης, οι S&P 500 και Dow Jones παραμένουν «στο κόκκινο» για τον μήνα Σεπτέμβριο. Μετά από 7 διαδοχικούς μήνες ανόδου για τον S&P 500 και ένα ράλι σχεδόν 20% σε νέο ιστορικό υψηλό φέτος, πολλοί στην Wall Street αναμένουν πιο ταραχώδεις συναλλαγές και χαμηλότερες αποδόσεις στο υπόλοιπο του έτους. Η ιστορία δεν είναι στο πλευρό της αγοράς αφού παραδοσιακά ο Σεπτέμβριος τείνει να είναι ένας αρνητικός μήνας για τις μετοχές. Από το 1945, ο S&P 500 έχει υποχωρήσει 0,56% κατά μέσο όρο τον συγκεκριμένο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της CFRA.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider