Κοντά σε χαμηλά ημέρας το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κοντά σε χαμηλά ημέρας το πετρέλαιο
Κοντά σε χαμηλά ημέρας έκλεισε το αμερικανικό αργό, διατηρώντας ωστόσο τον πήχη πάνω από τα 70 δολάρια.

Κοντά σε χαμηλά ημέρας έκλεισε το αμερικανικό αργό, διατηρώντας ωστόσο τον πήχη πάνω από τα 70 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τον τυφώνα Άιντα που προκάλεσε όλεθρο στις ακτές του Κόλπου, η αμερικανική παραγωγή κινδυνεύει να αντιμετωπίσει νέες διακοπές. Οι επενδυτές ανησυχούν ότι ο τυφώνας θα προκαλέσει περαιτέρω αναστάτωση στην ακτή του Κόλπου σε μια εποχή που προσπαθούσαν να υπολογίσουν πόσο καιρό θα εξακολουθήσει να επηρεάζεται η παραγωγή από τον προηγούμενο τυφώνα, εκτιμά ο Satoru Yoshida, αναλυτής βασικών προϊόντων στη Rakuten Securities.

Περισσότερο από το 40% της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου του Κόλπου των ΗΠΑ παρέμεινε εκτός τη Δευτέρα, δύο εβδομάδες αφότου ο τυφώνας Άιντα χτύπησε τις ακτές της Λουιζιάνα, σύμφωνα με την υπεράκτια ρυθμιστική αρχή Bureau of Safety and Environmental Enforcement (BSEE).

Η ανοδική πορεία της αγοράς μπορεί να είναι περιορισμένη καθώς η θερινή περίοδος οδήγησης των ΗΠΑ συρρικνώθηκε, ενώ υπάρχουν πιθανές αυξήσεις στην προσφορά από τις προγραμματισμένες απελευθερώσεις πετρελαίου από στρατηγικά αποθέματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, καθώς και την πιθανή επανέναρξη της εξαγωγής πετρελαίου από το Ιράν, είπε.

Έτσι, το αμερικανικό αργό WTI παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο σε 70,45 δολάρια το βαρέλι, τη στιγμή που το Brent ενισχύθηκε ελαφρώς κατά 0,07% στα 73,56 δολάρια το βαρέλι, μένοντας μακριά από τα υψηλά ημέρας. Ενδοσυνεδριακά αξίζει να σημειωθεί πως το αμερικανικό αργό χτύπησε και τα 71,22 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent στα 74,26 δολάρια το βαρέλι παράδοσης Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider