Wall Street: Νευρικότητα παρά τα θετικά στοιχεία για τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Νευρικότητα παρά τα θετικά στοιχεία για τον πληθωρισμό
Οι δείκτες της Wall Street «ξαναπιάνουν» τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, μετά και το χθεσινό άλμα 260 μονάδων του Dow, αλλά τα αρχικά κέρδη εξανεμίστηκαν, με τον Dow Jones να φτάνει έως και τις -200 μονάδες.

Οι δείκτες της Wall Street «ξαναπιάνουν» τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, μετά και το χθεσινό άλμα 260 μονάδων του Dow, αλλά τα αρχικά κέρδη λόγω της ώθησης από τα χαμηλότερα από το αναμενόμενο στοιχεία για τον πληθωρισμό, εξανεμίστηκαν, με τον Dow Jones να φτάνει έως και τις -200 μονάδες.

Έτσι, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, αυξήθηκαν αλλά λιγότερο από αυτό που ανέμεναν οι τιμές για μια σειρά καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο. Αυτό αποτελεί μια ένδειξη ότι μπορεί να υποχωρεί η ένταση γύρω από τον πληθωρισμό. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος μετρά ένα καλάθι με κοινά προϊόντα καθώς και διάφορα ενεργειακά είδη, αυξήθηκε κατά 5,3% σε σχέση με πέρυσι και κατά 0,3% συγκριτικά από τον Ιούλιο. Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση της Dow ανέμεναν ετήσια άνοδο 5,4% και 0,4% τον μήνα.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones υποχωρεί 0,51% ή 177 μονάδες στις 34.691 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,24% στις 4.457 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται στο όριο του 0,01% και στις 15.107 μονάδες.

Σε επιχειρηματικά νέα, η ημέρα επεφύλασσε πολλαπλά πλήγματα για τις Big tech, καθώς, όπως έγινε γνωστό, πρόστιμο 176,9 εκατ. δολαρίων στη Google επέβαλε η αρμόδια αρχή στη Νότια Κορέα, για κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης της στην αγορά, προκειμένου να περιορίσει τον ανταγωνισμό στο λειτουργικό σύστημα των κινητών τηλεφώνων.

Παράλληλα, μια εταιρεία ψηφιακής ασφάλειας που εδρεύει στο Ισραήλ ανέπτυξε ένα εργαλείο για να διεισδύει στα iPhone της Αpple με μια τεχνική που δεν έχει ξαναεμφανιστεί και η οποία χρησιμοποιείται από τον Φεβρουάριο τουλάχιστον, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ομάδα επιτήρησης της ασφάλειας του διαδικτύου Citizen Lab. Η ανακάλυψη είναι σημαντική λόγω της κομβικής φύσης της συγκεκριμένης ευαλωτότητας, η οποία δεν απαιτεί αλληλεπίδραση με τον χρήστη και επηρεάζει όλες τις εκδόσεις των iOS, OSX και watchOS της Apple, εκτός από αυτές που έγιναν updated τη Δευτέρα. Υπενθυμίζεται, πως για σήμερα έχει προγραμματιστεί το event της Apple με τα νέα πολυαναμενόμενα τεχνολογικά προϊόντα της εταιρείας, το οποίο θα γίνει ψηφιακά λόγω των μέτρων προστασίας για την πανδημία του κορονοϊού. Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει τα νέα κινητά iPhone και τα update των AirPods και Apple Watch, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής.

Η μετοχή της Alphabet (Google) και Apple κερδίζουν άνω του 0,30% αμφότερες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Λιγότερο από το αναμενόμενο αυξήθηκε ο πληθωρισμός - Κατά 5,3% σε ετήσια βάση

Νότια Κορέα: Πρόστιμο 177 εκατ. δολαρίων στη Google, για κατάχρηση κυρίαρχης θέσης

Ισραηλινή εταιρεία ανέπτυξε τεχνική για να «παραβιάζει» τα iPhone

gazzetta
gazzetta reader insider insider