Νότια Κορέα: Πρόστιμο 177 εκατ. δολαρίων στη Google, για κατάχρηση κυρίαρχης θέσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νότια Κορέα: Πρόστιμο 177 εκατ. δολαρίων στη Google, για κατάχρηση κυρίαρχης θέσης
Το Android της Google κατέχει αυτή τη στιγμή τη μερίδα του λέοντος στην αγορά smartphone της χώρας

Πρόστιμο 207,4 δισ. γουόν (176,9 εκατ. δολαρίων) στη Google επέβαλε η αρμόδια αρχή στη Νότια Κορέα, για κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης της στην αγορά, προκειμένου να περιορίσει τον ανταγωνισμό στο λειτουργικό σύστημα των κινητών τηλεφώνων.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Δίκαιου Εμπορίου της Κορέας (KFTC), ο τεχνολογικός γίγαντας φέρεται να χρησιμοποίησε τη θέση του στην αγορά για να εμποδίσει τους κατασκευαστές smartphone, όπως η Samsung, να χρησιμοποιούν λειτουργικά συστήματα που έχουν αναπτυχθεί από αντιπάλους. Σημειώνεται πως το Android της Google κατέχει αυτή τη στιγμή τη μερίδα του λέοντος στην αγορά smartphone της χώρας, μπροστά από την πλατφόρμα iOS της Apple.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα, το κοινοβούλιο της Ν. Κορέας ψήφισε ένα νομοσχέδιο για την απαγόρευση σε μεγάλους παρόχους εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας όπως η Google, της άσκησης πιέσεων σε παραγωγούς λογισμικού, προκειμένου αυτοί να χρησιμοποιούν τα συστήματα καταβολής πληρωμών των μεγάλων εταιρειών, σταματώντας αποτελεσματικά τις χρεώσεις για την αγορά εφαρμογών από τα αντίστοιχα καταστήματα εφαρμογών.

Εκπρόσωπος της Google υποστήριξε ότι το πρόγραμμα συμβατότητας του Android προωθεί την καινοτομία υλικού και λογισμικού και φέρνει επιτυχία στους Κορεάτες κατασκευαστές και προγραμματιστές τηλεφώνων. «Η απόφαση της KFTC που εκδόθηκε σήμερα αγνοεί αυτά τα οφέλη και θα υπονομεύσει τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνουν οι καταναλωτές. Η Google σκοπεύει να ασκήσει έφεση στην απόφαση», δήλωσε στο CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider