Wall Street: Με νέο ιστορικό υψηλό του Nasdaq το ξεκίνημα στον Σεπτέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Με νέο ιστορικό υψηλό του Nasdaq το ξεκίνημα στον Σεπτέμβριο
Ήπιες απώλειες για τον Dow Jones, καθώς οι Αμερικανοί επενδυτές αποτιμούν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας.

Με νέα ρεκόρ για τον Nasdaq μπήκε στην πρώτη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου το αμερικανικό χρηματιστήριο καθώς οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου πρωταγωνίστησαν την Τετάρτη.

Τα στοιχεία για την αγορά εργασίας που ανακοινώθηκαν νωρίτερα και αποδείχθηκαν κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ενίσχυσαν την αισιοδοξία των επενδυτών για το ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα καθυστερήσει τη μείωση (tapering) στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, παρατείνοντας τα υποστηρικτικά μέτρα για την οικονομία της χώρας.

Πλέον, η Wall Street εστιάζει στις αναλυτικές ανακοινώσεις του αμερικανική υπουργείου Εργασίας για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, την ερχόμενη Παρασκευή

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones έχασε 0,14% ή 48,20 μονάδες στις 35.312 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,02% ή 0,72 μονάδες στις 4.523 μονάδες.

Ο Nasdaq ανέβηκε 0,33% ή 50,1 μονάδες στις 15.309 μονάδες, σε νέο ιστορικό υψηλό.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Μέχρι το 2023 αναμένεται να καθυστερήσουν οι παραδόσεις των σπορ αυτοκινήτων της Tesla, Roadster, όπως ανέφερε με ανάρτηση του στο Twitter ο ιδρυτής της εταιρείας, Έλον Μασκ.

Η Apollo Funds ανακοίνωσε την Τετάρτη πως ολοκλήρωσε την εξαγορά της Yahoo και της AOL από την Verizon Communications.

Το deal, ύψους 5 δισ. δολαρίων, ολοκληρώθηκε με την Verizon να διατηρεί ποσοστό 10% στην Yahoo, όπως ανακοίνωσε η Apollo.

Εμπορεύματα

Με μικρές απώλειες ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο οι τιμές του πετρελαίου, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να εντοπίζεται στις αποφάσεις του ΟΠΕΚ+.

Νωρίτερα μέσα στην Τετάρτη, τα μέλη του Οργανισμού αποφάσισαν πως θα διατηρήσουν την πολιτική για αύξηση της παραγωγής του «μαύρου χρυσού» στα 400.000 δολάρια ανά ημέρα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Με οριακές απώλειες ξεκίνησε την πρώτη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου η τιμή του χρυσού, καθώς παραμένει η μεταβλητότητα στα συμβόλαια του πολύτιμου μετάλλου.

Μάκρο

Αύξηση -η οποία ωστόσο υπολείπεται σημαντικά σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών- σημείωσαν οι νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στην αμερικανική οικονομία τον Αύγουστο, εγείροντας ανησυχίες σχετικά με την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη, η οποία επλήγη από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, οι νέες θέσεις εργασίας - σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας υπηρεσιών μισθοδοσίας ADP- ανήλθαν τον περασμένο μήνα σε 374.000, την στιγμή που οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για δημιουργία 600.000 θέσεων εργασίας.

Εξάλλου, ο δείκτης PMI της Markit για την επιχειρηματική δραστηριότητα στη μεταποίηση των ΗΠΑ για τον Αύγουστο υποχώρησε στις 61,1 μονάδες από τις 61,2 μονάδες τον Ιούλιο.

O δείκτης ISM, που μετρά την εργοστασιακή δραστηριότητα στις ΗΠΑ, βελτιώθηκε απροσδόκητα τον Αύγουστο, ανεβαίνοντας στις 59,9 μονάδες από τις 59,5 μονάδες τον Ιούλιο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε επίπεδα ρεκόρ ξεκινά τον Σεπτέμβριο η Wall Street

gazzetta
gazzetta reader insider insider