Ινδία: Οι δοκιμές για την ψηφιακή ρουπία μπορούν να ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ινδία: Οι δοκιμές για την ψηφιακή ρουπία μπορούν να ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο
Στα βήματα της Κίνας, της Ευρωζώνης και της Βρετανίας βαδίζει η κεντρική τράπεζα της Ινδίας.

Η Ινδία θα μπορούσε να ξεκινήσει τις πρώτες δοκιμές προγραμμάτων για την ψηφιακή ρουπία εντός του 2021 και μέχρι τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της χώρας, σε ένα ακόμα δείγμα για το «άνοιγμα» των ισχυρών και ανερχόμενων οικονομιών του πλανήτη στα ψηφιακά νομίσματα.

Μιλώντας στο CNCB, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ινδίας, Σακτικάντα Ντας, δήλωσε πως «είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί για αυτά τα σχέδια, γιατί πρόκειται για ένα τελείως καινούργιο προϊόν, όχι μόνο για τη ρουπία, αλλά παγκοσμίως».

Ο Ντας πρόσθεσε ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας εξετάζει την πιθανότητα να έχει ένα κεντρικό σύστημα διαχείρισης για την ψηφιακή ρουπία ή ένα κέντρο διανομής (DLT).

Το DLT πρόκειται για μια βάση δεδομένων που επιτρέπει σε πολλαπλά άτομα για έχουν πρόσβαση, να διαχειρίζονται και να καταγράφουν τις συναλλαγές τους παράλληλα. Το κεντρικό σύστημα σημαίνει πως η βάση δεδομένων θα ελέγχεται από μόνο μια οντότητα, στην προκείμενο περίπτωση από την κεντρική τράπεζα της Ινδίας.

Ο Ινδός τραπεζίτης ανέφερε στη συνέντευξη του ότι ο χρόνος έναρξης των δοκιμών του συστήματος για την ψηφιακή πορεία «ελπίζουμε να είναι μέχρι τον Δεκέμβριο».

Οι κεντρικές τράπεζες της Κίνας, της Ευρωζώνης και της Βρετανίας εξετάζουν τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ψηφιακά νομίσματα, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα της ΕΚΤ για το ψηφιακό ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider