Bitcoin: Ανέβηκε στις 46.000 δολάρια - Το υψηλότερο σημείο από τον Μάιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Ανέβηκε στις 46.000 δολάρια - Το υψηλότερο σημείο από τον Μάιο
Συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας το δημοφιλές κρυπτονόμισμα έφτασε στα 46.050,61 δολάρια, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο τιμής από τις 16 Μαΐου, σύμφωνα με δεδομένα της Coin Metrics.

Το ψυχολογικό όριο των 46.000 δολαρίων «έσπασε» τη Δευτέρα το πρωί η τιμή του Bitcoin, μετά από ένα κρίσιμο σαββατοκύριακο για τη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων, καθώς οι ΗΠΑ συνεχίζουν να συζητούν τις λεπτομέρειες στο νομοσχέδιο για τις υποδομές που προωθεί η αμερικανική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας το δημοφιλές κρυπτονόμισμα έφτασε στα 46.050,61 δολάρια, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο τιμής από τις 16 Μαΐου, σύμφωνα με δεδομένα της Coin Metrics.

Το Bitcoin σημειώνει ανοδική πορεία από τα τέλη Ιουλίου, ενώ για εβδομάδες βρισκόταν στα επίπεδα των 30.000 δολαρίων, μετά τα υψηλά επίπεδα του Μαΐου.

Συνέχεια διαβουλεύσεων στο Κογκρέσο

Αντιδράσεις στο Κογκρέσο των ΗΠΑ προκαλεί η πρόθεση της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν για το πλαίσιο ελέγχου και ρύθμισης των κρυπτονομισμάτων, που συζητείται στο σχέδιο νόμου υποδομών που προωθεί ο Λευκός Οίκος.

Η υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, συνέχισε την Πέμπτη τις προσπάθειες για να λάβει την υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών, με τις συζητήσεις μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών να αναμένεται να συνεχιστούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, όπως μετέδωσε η Washington Post.

Σημειώνεται πως τον Ιούλιο υπήρξε συμφωνία μεταξύ του Λευκού Οίκου και των Ρεπουμπλικανών για αύξηση της υποχρεωτικής φορολόγησης στους επενδυτές που συναλλάσουν κρυπτονομίσματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υπάρχει πραγματική άνοδος του Bitcoin ή να περιμένουμε νέα πτώση;

ΗΠΑ: Συνέχεια διαβουλεύσεων στο Κογκρέσο για τους ελέγχους στα κρυπτονομίσματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider