«Μάχη» στο Χρηματιστήριο για τις 900 μονάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μάχη» στο Χρηματιστήριο για τις 900 μονάδες
Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων των τραπεζών και των μεγάλων εισηγμένων,  που ξεκινούν τις επόμενες μέρες.

Συνέχιση του σερί με ήπιο βηματισμό προς τα εμπρός καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς η εγχώρια αγορά ακολουθεί τις προσεχτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά ταμπλό εν μέσω ανησυχίας για την πορεία του κορονοϊού και των επιπτώσεων σε επιχειρήσεις και οικονομία.

Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων των τραπεζών και των μεγάλων εισηγμένων, που ξεκινούν τις επόμενες μέρες, με τα πρώτα δείγματα να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Ωστόσο, το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο και στην πορεία του τουριστικού κλάδου.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει ήπια άνοδο 0,27% στις 899,25 μονάδες με τον τζίρο στα 23,05 εκατ. ευρώ, απόρροια του μειωμένου ενδιαφέροντος λόγω καλοκαιριού.

Παράλληλα, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,17% στις 2.163 μονάδες, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,02%.

Ο τραπεζικός συνεχίζει ήπια ανοδικά με το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών, με την ΕΤΕ στο 0,85% και στα 2,49 ευρώ, η Eurobank στο 0,23% και τα 0,79 ευρώ, ενώ αντίθετα πτωτικά κινούνται οι Alpha Bank και η Τρ. Πειραιώς.

Όπως επισήμανε η Standard & Poor's εύλογη ανθεκτικότητα επέδειξαν οι εγχώριες συστημικές τράπεζες στα stress test της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με βασικό στήριγμα τις προσπάθειες που καταγράφουν για την εξυγίανση των ισολογισμών τους.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο, υπήρξαν μεγάλες αποκλίσεις ως προς τις επιπτώσεις στους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών στο δυσμενές σενάριο, για τις τράπεζες που βρίσκονται στο «κάτω μέρος» του τμήματος, με τους χαμηλότερους κεφαλαιακούς δείκτες, με την ΕΚΤ να μην προβαίνει σε περαιτέρω λεπτομέρειες ως προς σε ποιο βαθμό οι δείκτες CET1 υποχώρησαν κάτω από το όριο του 8%. Ωστόσο, ορισμένες από τις τράπεζες εξέδωσαν ανεξάρτητα δελτία τύπου για να εξηγήσουν τα λεπτομερή αποτελέσματα.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (+2,71%), της ΕΥΔΑΠ (+1,01%), της Coca Cola HBC (+0,92%) και της ΔΕΗ (+0,89%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (-0,41%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-0,31%) και της Τιτάν (-0,25%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider