Απομακρύνεται από τα 40.000 δολάρια το Bitcoin, μετά το μίνι ράλι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απομακρύνεται από τα 40.000 δολάρια το Bitcoin, μετά το μίνι ράλι
Μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο «βασιλιάς» των κρυπτονομίσματων ανέβηκε έως και πάνω από τα 41.000 δολάρια.

Ακόμα περισσότερο μακριά από την περιοχή των 40.000 δολαρίων απομακρύνεται το Bitcoin για την πρώτη μέρα της νέας εβδομάδας, μετά από το μίνι ράλι που κατέγραψε το Σαββατοκύριακο και το οποίο έφερε το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα του υψηλότερο σημείο από τον περασμένο Μάιο.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) το Bitcoin υποχωρεί 5,17% στα 39.176 δολάρια, ενώ κατά 3,22% πέφτει το άλλο Ethereum στα 2.584 δολάρια.

Σημειώνεται πως χθες, ο «βασιλιάς» των κρυπτονομίσματων ανέβηκε έως και πάνω από τα 41.000 δολάρια, με άνοδο που ξεπέρασε πρόσκαιρα το 4,5%.

Η σημερινή πτώση θέτει το Bitcoin και πάλι στην επενδυτική ζώνη των 30.000-40.000 δολαρίων, στην οποία κινείται τους τελευταίους μήνες.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, τα κρυπτονομίσματα έχουν βοηθηθεί τις τελευταίες εβδομάδες από σχόλια όπως αυτά του ιδρυτή της Tesla, Έλον Μασκ και της επικεφαλής του Ark Investement, Κάθι Γουντ, καθώς και από τα σενάρια για ενδεχόμενη συμμετοχή της Amazon στην αγορά των ψηφιακών νομισμάτων.

Στον αντίποδα, υπάρχουν οι πιέσεις για μεγαλύτερο θεσμικό έλεγχο στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, όπως οι προσπάθειες για αύξηση της φορολογίας τους στις ΗΠΑ με στόχο τη χρηματοδότηση του σχεδίου υποδομών του προέδρου Τζο Μπάιντεν, ύψους 550 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bitcoin: Το μεγαλύτερο ανοδικό σερί του 2021 - 8η ημέρα κερδών

Bitcoin: Υποχωρεί και πάλι μετά το ράλι άνω των 40.000 δολαρίων - Τι ρόλο έπαιξε η Amazon

gazzetta
gazzetta reader insider insider