Ισχυρή πτώση στις τιμές του αργού, μετά τα αποθέματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή πτώση στις τιμές του αργού, μετά τα αποθέματα
Ισχυρή πτώση εμφάνισαν οι τιμές του πετρελαίου, έπειτα από το δημοσίευμα του Reuters ότι η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέληξαν σε συμβιβασμό.

Ισχυρή πτώση εμφάνισαν οι τιμές του πετρελαίου, έπειτα από το δημοσίευμα του Reuters ότι η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέληξαν σε συμβιβασμό, ο οποίος θα ξεκλειδώσει μια συμφωνία του OPEC+ για την ενίσχυση του παγκόσμιου εφοδιασμού με πετρέλαιο καθώς ο κόσμος ανακάμπτει από την πανδημία.

Παράλληλα, οι απώλειες διευρύνθηκαν μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ μειώθηκε σημαντικά την περασμένη εβδομάδα. Ενώ η ΕΙΑ ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού υποχώρησαν πλέον των προσδοκιών, στην όγδοη διαδοχική εβδομάδα, η πτώση επισκιάστηκε από την υστέρηση της ζήτησης βενζίνης.

Συγκεκριμένα, τα αποθέματα του αργού πετρελαίου, τα οποία υποχώρησαν κατά 7,9 εκατ. βαρέλια, για την εβδομάδα έως τις 9 Ιουλίου, ενώ τα αποθέματα βενζίνης ενισχύθηκαν κατά 1 εκατ. βαρέλια και τα διυλισμένα αυξήθηκαν κατά 3,7 εκατ. βαρέλια.

Το αργό πετρέλαιο Brent υποχώρησε 2,26% στα 74,76 δολάρια το βαρέλι. Το West Texas Intermediate έχασε 2,82% κλείνοντας στα 73,13 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider