Συντηρούνται τα κέρδη στη Wall Street - Προς νέα ρεκόρ S&P 500 και Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συντηρούνται τα κέρδη στη Wall Street - Προς νέα ρεκόρ S&P 500 και Nasdaq
Ήπια άνοδος για τους δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου στο ξεκίνημα της δεύτερης συνεδρίασης της εβδομάδας.

Προς νέα ιστορικά υψηλά κινούνται 2 από τους 3 δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τους επενδυτές στη Wall Street φαίνεται πως θέλουν να συνεχίσουν το θετικό κλίμα των τελευταίων συνεδριάσεων.

Το ενδιαφέρον στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού συνεχίζει να βρίσκεται στα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και το επίπεδο ανάκαμψης της τους τελευταίους μήνες. Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένονται οι ανακοινώσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, που γνωστοποιούνται την ερχόμενη Παρασκευή.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ανεβαίνει 0,47% ή 161,84 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,14% ή 6,31 μονάδες στις 4.297 μονάδες.

Ο Nasdaq ισχυροποιείται 0,09% ή 15,1 μονάδες στις 14.514 μονάδες.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η United Airlines ανακοίνωσε πως προχωρά στην απόκτηση 270 αεροσκαφών από την Boeing και την Airbus, στη μεγαλύτερη παραγγελία από μια αεροπορική εταιρεία της τελευταίας 10ετίας.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, οι τιμές ακινήτων στις ΗΠΑ τον Απρίλιο σημείωσαν αύξηση σε ετήσια βάση 14,6%, σε σύγκριση με 13,3% τον Μάρτιο, σύμφωνα με τον δείκτη του S&P CoreLogic Case-Shiller National Home Price Index.

Εξάλλου, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ ενισχύθηκε στις 127,3 μονάδες για τον Ιούνιο έναντι 120 μονάδων τον Μάιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 119 μονάδες.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών αυξήθηκε στις 157,7 μονάδες έναντι 148,7 μονάδων τον Μάιο και ο δείκτης καταναλωτικών προσδοκιών ενισχύθηκε στις 107 μονάδες από τις 100,9 μονάδες τον Μάιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider