Ξένα Χρηματιστήρια
29-06-2021 | 14:57

Κινδύνους στην Wall Street εντοπίζει η BlackRock

Newsroom
Μοιράσου το
Κινδύνους στην Wall Street εντοπίζει η BlackRock
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Καλύτερα τοποθετημένες είναι οι αναπτυγμένες αγορές μετοχών εκτός των ΗΠΑ ώστε να επωφεληθούν από την επανεκκίνηση της οικονομίας, όπως επισημαίνει η BlackRock, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της Wall Street. 

Σε αυτό συντείνουν και οι κίνδυνοι γύρω από την υψηλότερη φορολογία, το πιο σφικτό ελεγκτικό πλαίσιο αλλά και οι προοπτικές ταχύτερης ανάπτυξης στις αναπτυγμένες οικονομίες. 

Δυνητικά η υψηλότερη φορολογία και το αυστηρότερο πλαίσιο μπορούν να θέσουν ισχυρές προκλήσεις στις ισχυρές επιδόσεις των αμερικανικών μετοχών. 

Ο S&P 500 διαπραγματεύεται σε νέα ρεκόρ, αφότου ανέκαμψε κατά 90% από τα χαμηλά Μαρτίου, ωθώντας κατά πάσα πιθανότητα τους επενδυτές να αναζητήσουν αλλού ευκαιρίες σε αγορές που έχουν υποαποδώσει. Οι αγορές μετοχών σε Ευρώπη και Ιαπωνία μπορούν να επωφεληθούν από τη φάση ανάκαμψης όπως αναφέρουν οι στρατηγικοί αναλυτές του αμερικανικού οίκου.

Η BlackRock αναφέρει ότι εάν η διοίκηση Μπάιντεν περάσει μια εταιρική φορολογία της τάξεως του 28%, μαζί με ένα 21% σε παγκόσμιο φόρο, θα μειώσει τα EPS των εταιρειών του S&P 500 κατά 7% την επόμενη χρονιά. 

Οι αναλυτές του οίκου είναι «overweight» για τις αμερικανικές και βρετανικές μετοχές, «ουδέτερη» για τις μετοχές της Ευρωζώνης και «underweight» για τις ιαπωνικές. 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.