Bitcoin: Καλά κρατά η άμυνα στα 30.000 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bitcoin: Καλά κρατά η άμυνα στα 30.000 δολάρια
Ανοδικά κινείται η τιμή του bitcoin της Δευτέρα καθώς οι «οπαδοί» του  αναθάρρησαν από την αδυναμία του να διασπάσει προς τα κάτω το κρίσιμο σημείο στήριξης των 30.000 δολαρίων το σαββατοκύριακο.

Ανοδικά κινείται η τιμή του bitcoin της Δευτέρα καθώς οι «οπαδοί» του αναθάρρησαν από την αδυναμία του να διασπάσει προς τα κάτω το κρίσιμο σημείο στήριξης των 30.000 δολαρίων το σαββατοκύριακο.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σημειώνει άνοδο 4,43% στα 34.790 δολάρια, στη δεύτερη ημέρα κερδών. Ανοδικά κινείται ο ευρύτερος χώρος των κρυπτονομισμάτων με την κεφαλαιοποίηση της αγοράς να σημειώνει άνοδο 8% στα 1,43 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με την αποτίμηση του CoinGecko.

«Βλέπουμε γερές άμυνες στο επίπεδο των 30.000 για το Bitcoin, το οποίο έχει δοκιμαστεί κάποιες φορές τον τελευταίο μήνα», σχολιάζει ο Vijay Ayyar, επικεφαλής για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού στο ανταλλακτήριο Luno Pte. «Είδαμε πολές καθοδικές πιέσεις στις τιμές να βρίσκουν αντίσταση, οπότε τα πράγματα δείχνουν αρκετά bullish σε αυτό το σημείο».

Το bitcoin έχει χάσει το ήμισυ της αξίας του τις περασμένες εβδομάδες εν μέσω ανησυχίας για τις περιβαλλοντικές του επιδράσεις καθώς οι ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως -ιδιαίτερα στην Κίνα- καταστέλλουν τις συναλλαγές στον κλάδο. Το ψηφιακό νόμισμα έφτασε στο επίπεδο-ρεκόρ των 65.000 δολαρίων στα μέσα Απριλίου με χείρα βοηθείας από διάσημους οπαδούς όπως ο Έλον Μασκ της Tesla προτού ασκήσει κριτική στην κατανάλωση ενέργειας που απαιτεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider