Νέα ρεκόρ για Nasdaq, S&P 500 μετά το «deal Μπάιντεν»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα ρεκόρ για Nasdaq, S&P 500 μετά το «deal Μπάιντεν»
Επέστρεψαν δυναμικά οι αγοραστές στη Wall Street, την Πέμπτη.

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές πρόσθεσαν περισσότερο ρίσκο στα χαρτοφυλάκιά τους μετά τα δεδομένα της αμερικανικής οικονομίας και το deal του Μπάιντεν στον κατασκευαστικό κλάδο.

«Έχουμε συμφωνία» ανακοίνωσε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο μετά τη συνάντησή του με μέλη της λεγόμενης ομάδας των 21, προκειμένου να εξεταστεί η πρόταση της κυβέρνησης για το σχέδιο υποδομών στις ΗΠΑ και υπό ποιες προϋποθέσεις και όρους θα μπορούσε να ψηφιστεί από το Κογκρέσο, σύμφωνα με το CNN.

«Έγιναν σημαντικοί συμβιβασμοί και από τις δύο πλευρές» υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η συμφωνία αφορά σε προϋπολογισμό 559 δισ. δολαρίων για τις υποδομές στις ΗΠΑ, ενώ ο συνολικός «πήχης» μπορεί να φτάσει περίπου το 1 τρισ. δολάρια για πάνω από πέντε χρόνια.

  • Έτσι, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,95% ή 322 μονάδες στις 34.196 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,58% στις 4.266 μονάδες, και ο Nasdaq ισχυροποιήθηκε 0,69% ή 97,9 μονάδες στις 14.369 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, με ρυθμό 6,4% «έτρεξε» η αμερικανική οικονομία το α' τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ. Σύμφωνα με έρευνα της Wall Street Journal οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η μέτρηση θα μείνει αμετάβλητη. Όπως επισήμανε το Marketwatch, η αμερικανική οικονομία αναπτύσσεται με ένα ταχύ ρυθμό καθώς ολοένα και περισσότεροι Αμερικανοί αισθάνονται άνετα να επιστρέψουν στην εργασία τους και στις δραστηριότητες αναψυχής, λόγω των εμβολιασμών.

Οι αξιωματούχοι της Fed προβλέπουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα αναπτυχθεί με ρυθμό 7% φέτος, τον υψηλότερο από το 1984.

Επιπλέον σε 411.000 διαμορφώθηκαν οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Πρόκειται για μείωση από τις 412.000 αιτήσεις της προηγούμενες εβδομάδας, αλλά τα στοιχεία κινήθηκαν σημαντικά υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones και οι οποίοι ανέμεναν μια μέτρηση στις 380.000 αιτήσεις.

Εξάλλου, ο πληθωρισμός στην αμερικανική οικονομία για το α' τρίμηνο ανήλθε στο 2,5%, σταθερός σε σχέση με την αρχική μέτρηση και εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ αυξήθηκε στα 88,1 δισ. δολάρια για τον Μάιο, από 85,7 δισ. δολάρια τον Απρίλιο και αντί εκτίμησης των αναλυτών για 87,5 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider