Κυριάρχησε ο φόβος του πληθωρισμού στη Wall – Στις -270 μονάδες ο Dow

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κυριάρχησε ο φόβος του πληθωρισμού στη Wall – Στις -270 μονάδες ο Dow
Σε «κόκκινο» έδαφος οι δείκτες, πάντα με προσμονή για την αυριανή δημοσίευση των πρακτικών της συνάντησης Απριλίου της Fed.

Οι επενδυτές την Τρίτη δεν κατάφεραν τελικά να ξεπεράσουν τους φόβους για τον αυξανόμενο πληθωρισμό, στέλνοντας σε «κόκκινο» έδαφος τους δείκτες, πάντα με προσμονή για την αυριανή δημοσίευση των πρακτικών της συνάντησης Απριλίου της Fed. Ιδιαίτερα ο Dow Jones έχασε περί τις 270 μονάδες, καθώς οι «βαριές» μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης δεν έχουν αντιδράσει θετικά στην περιρρέουσα ανησυχία των τελευταίων ημερών.

Έτσι, ο Dow Jones έκλεισε στις -267,66 μονάδες ή 0,78%, στις 34.060 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε 0,83% στις 4.128 μονάδες.
Ο Nasdaq έχασε 0,56%, κλείνοντας στις 13.303 μονάδες.

Στα οικονομικά δεδομένα της μέρας, προς τα κάτω κινήθηκαν οι ενάρξεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική ένωση κτηματομεσιτών.

Ειδικότερα, κατεγράφησαν 1,569 εκατ. ενάρξεις έναντι 1,733 εκατ. ενάρξεις τον Μάρτιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 1,702 εκατ. ενάρξεις κατοικιών.

Οι άδειες κατασκευής κατοικιών διαμορφώθηκαν σε 1,76 εκατ. για τον Απρίλιο, από 1,755 εκατ. τον Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 1,77 εκατ. αδειών.

Σε εταιρικά νέα, σημαντικά ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών κινήθηκαν τα κέρδη και τα έσοδα της Walmart για το α' τρίμηνο του 2021, με την αλυσίδα λιανικού εμπορίου να προβλέπει σημαντική ζήτηση για τα προϊόντα της στο σύνολο του τρέχοντος έτους.

Aντίστοιχα, η Home Depot συνέτριψε τις εκτιμήσεις της Wall Street καθώς οι καταναλωτές δαπάνησαν περισσότερα χρήματα στον λιανοπωλητή αυτό το τρίμηνο. Αναλυτικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 4,15 δισ. δολαρίων ή κέρδη ανά μετοχή 3,86 δολ. στο δ' τρίμηνο χρήσης, από 3,08 δολάρια ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές, βάσει έρευνας της Refinitiv.

Επιστροφή στην κερδοφορία κατέγραψε και η Macy's για το α' τρίμηνο του 2021, με την αμερικανική εταιρεία πολυκαταστημάτων να ξεπερνά τις προβλέψεις των αναλυτών. Ειδικότερα, η Macy's ανακοίνωσε κέρδη 103 εκατ. δολάρια ή 32 σεντ ανά μετοχή έναντι ζημιών 3.6 δολαρίων ή 11.53 δολαρίων ανά μετοχή για το α' τρίμηνο του 2020.

Στις αγορές των εμπορευμάτων, οι τιμές του χρυσού «σκαρφάλωσαν» ακόμη ψηλότερα την Τρίτη, επεκτείνοντας την άνοδο τους στο υψηλότερο «κλείσιμο» από τις αρχές Ιανουαρίου. Η τιμή του χρυσού, στα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου, κέρδισε 0,40 δολάρια ή 0,02%, για να κλείσει στα 1.868 δολάρια η ουγγιά.

Αντιθέτως, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε την Τρίτη, μετά από το υψηλό διετίας που κατάφερε να κατακτήσει χθες. Η τιμή του αμερικάνικου αργού στα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου, μειώθηκε 0,85 δολάρια ή 1,3%, κλείνοντας στα 65,42 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider