Ευρωαγορές: Κινδυνεύει το θετικό πρόσημο μετά την Τράπεζα της Αγγλίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Κινδυνεύει το θετικό πρόσημο μετά την Τράπεζα της Αγγλίας
Έχασαν το θετικό πρόσημο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας, η οποία «χαιρέτισε» την ταχεία ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας, αλλά αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητη την πολιτικής της.

Έχασαν το θετικό πρόσημο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας, η οποία «χαιρέτισε» την ταχεία ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας, αλλά αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητη την πολιτικής της. Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν το μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,18% στις 438,20 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX χάνει 0,09% στις 15.156 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κινείται σταθεροποιητικά στις 6.339 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,11% στις 7.046 μονάδες. Άνοδο 0,18% σημειώνει ο ιταλικός FTSE MIB, ενώ στο -0,4% κινείται ο ισπανικός IBEX 35.

Η βρετανική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά για ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη από αυτή που αναμενόταν προηγουμένως, με στήριξη από την γρήγορη εκστρατεία εμβολιασμού της χώρας, εκτίμησε η Τράπεζα της Αγγλίας η οποία ολοκλήρωσε σήμερα τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής.

Η νομισματική αρχή είχε προβλέψει τον Φεβρουάριο ότι η 5η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη θα «τρέξει» με ρυθμό 5% φέτος, μετά από συρρίκνωση 10% το 2020 που ήταν η χειρότερη επίδοση εδώ και τρεις αιώνες.

Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της BoE ψήφισε ανώνυμα να διατηρήσει τα επιτόκια και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στα σημερινά επίπεδα καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθεί να ανακάμψει από τη συνεχιζόμενη κρίση του κορονοϊού.

H ατζέντα της ημέρας είναι και σήμερα πλούσια σε αποτελέσματα.

Σημαντική μείωση των προβλέψεων για επισφαλή δάνεια στο σύνολο της χρήσης αναμένει η Societe Generale η οποία κατάφερε με τα μεγέθη της να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις στο α' τρίμηνο, καθώς η δραστηριότητά της στις διεθνείς αγορές διένυσε το καλύτερο τρίμηνο εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα η τράπεζα να περικόψει σημαντικά τη ρευστότητα που είχε στην άκρη για πιθανές ζημίες δανείων.

Καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα ανακοίνωσε η UniCredit για το α' τρίμηνο καθώς οι εκτεταμένες συναλλαγές και η μείωση των προβλέψεων αντιστάθμισαν την πτώση των καθαρών εσόδων από τόκους.

Σε αναβάθμιση του outlook για το λειτουργικό περιθώριο στο σύνολο της χρήσης προχώρησε η Volkswagen, έχοντας στο μεταξύ καταγράψει αύξηση εσόδων και κερδών στο α' τρίμηνο. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εμφάνισε μετά φόρων κέρδη ύψους 3,41 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο, σε σύγκριση με 517 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Η Air France-KLM ανέφερε την Πέμπτη ότι δεν θα υπάρξει βελτίωση στην αρχή του β' τριμήνου σε σύγκριση με το προηγούμενο καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και τα lockdowns στη Γαλλία, την Ολλανδία αλλά και αλλούς προορισμούς στον κόσμο εξακολουθούν να ισχύουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider