BoE: «Βλέπει» ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης στη Βρετανία το 2021, άνω του 7% -Αμετάβλητα επιτόκια και QE

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BoE: «Βλέπει» ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης στη Βρετανία το 2021, άνω του 7% -Αμετάβλητα επιτόκια και QE
Η βρετανική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά για ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη από αυτή που αναμενόταν προηγουμένως, με στήριξη από την γρήγορη εκστρατεία εμβολιασμού της χώρας, εκτίμησε η Τράπεζα της Αγγλίας η οποία ολοκλήρωσε σήμερα τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής.

Η βρετανική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά για ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη από αυτή που αναμενόταν προηγουμένως, με στήριξη από την γρήγορη εκστρατεία εμβολιασμού της χώρας, εκτίμησε η Τράπεζα της Αγγλίας η οποία ολοκλήρωσε σήμερα τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής.

Η νομισματική αρχή είχε προβλέψει τον Φεβρουάριο ότι η 5η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη θα «τρέξει» με ρυθμό 5% φέτος, μετά από συρρίκνωση 10% το 2020 που ήταν η χειρότερη επίδοση εδώ και τρεις αιώνες.

Η συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας το περασμένο έτος ήταν πιο έντονη στη Βρετανία από ό,τι στις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες, γεγονός που αποδίδεται εν μέρει στην πιο αργή αντίδραση για την επιβολή αυστηρών περιορισμών κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Πλέον η BoE «βλέπει» ρυθμό ανάπτυξης 7,25% το 2021, ελαφρώς υψηλότερο σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η βελτιωμένη πρόβλεψη έρχεται καθώς η χώρα σταδιακά απεγκλωβίζεται από το lockdown και ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται.

Τα τελευταία στοιχεία της κυβέρνησης δείχνουν ότι μέχρι στιγμής έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 50,6 εκατομμύρια δόσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αμετάβλητα επιτόκια και QE

Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της BoE ψήφισε ανώνυμα να διατηρήσει τα επιτόκια και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στα σημερινά επίπεδα καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθεί να ανακάμψει από τη συνεχιζόμενη κρίση του κορονοϊού.

Αναλυτικότερα, το βασικό επιτόκιο δανεισμού παρέμεινε στο ιστορικό χαμηλό του 0,1% ενώ ο στόχος αγορών assets διατηρήθηκε στα 895 δισ. στερλίνες (1,2 τρισ. δολάρια).

Η στερλίνα κινείται σταθεροποητικά έναντι του δολαρίουη, στα 1,39 δολάρια μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider