Volkswagen: Προσάρμοσε τις προβλέψεις της για το λειτουργικό περιθώριο μετά την αύξηση των κερδών στο τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Volkswagen: Προσάρμοσε τις προβλέψεις της για το λειτουργικό περιθώριο μετά την αύξηση των κερδών στο τρίμηνο
Σε αναβάθμιση του outlook για το λειτουργικό περιθώριο στο σύνολο της χρήσης προχώρησε η Volkswagen, έχοντας στο μεταξύ καταγράψει αύξηση εσόδων και κερδών στο α' τρίμηνο.

Σε αναβάθμιση του outlook για το λειτουργικό περιθώριο στο σύνολο της χρήσης προχώρησε η Volkswagen, έχοντας στο μεταξύ καταγράψει αύξηση εσόδων και κερδών στο α' τρίμηνο.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εμφάνισε μετά φόρων κέρδη ύψους 3,41 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο, σε σύγκριση με 517 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου όταν τα κέρδη έκαναν «βουτιά» εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα 4,81 δισ. ευρώ, από 904 εκατ. ευρώ, ενώ η απόδοση των πωλήσεων διαμορφώθηκε στο 7,7%.

Η Volkswagen απέδωσε την αύξηση των κερδών, μεταξύ άλλων, στις υψηλότερες πωλήσεις οχημάτων, το καλύτερο προϊοντικό μείγμα και το πρόγραμμα μείωσης του σταθερού κόστους.

Τα έσοδα τριμήνου αυξήθηκαν στα 62,38 δισ. ευρώ, από 55,05 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για κέρδη 62,28 δισ. ευρώ.

Για το 2021, η Volkswagen ανέφερε ότι αναμένει λειτουργικό περιθώριο μεταξύ 5,5% και 7% σε σύγκριση με προηγούμενη πρόβλεψη για εύρος 5-6,5%. Οι συνολικές ετήσεις πωλήσεις και έσοδα αναμένεται να είναι σημαντικά υψηλότερα από ό,τι το 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider