Air France-KLM: Ζημιές στο α' τρίμηνο, δεν «βλέπει» ανάκαμψη στο β' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Air France-KLM: Ζημιές στο α' τρίμηνο, δεν «βλέπει» ανάκαμψη στο β' τρίμηνο
Η Air France-KLM ανέφερε την Πέμπτη ότι δεν θα υπάρξει βελτίωση στην αρχή του β' τριμήνου σε σύγκριση με το προηγούμενο καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και τα lockdowns στη Γαλλία, την Ολλανδία αλλά και αλλούς στον κόσμο εξακολουθούν να ισχύουν.

Η Air France-KLM ανέφερε την Πέμπτη ότι δεν θα υπάρξει βελτίωση στην αρχή του β' τριμήνου σε σύγκριση με το προηγούμενο καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και τα lockdowns στη Γαλλία, την Ολλανδία αλλά και αλλούς προορισμούς στον κόσμο εξακολουθούν να ισχύουν.

«Το κλειδί για την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών και το άνοιγμα των συνόρων είναι μια ταχεία εξάπλωση του εμβολιασμού», ανέφερε η εταιρεία προσθέτοντας ότι «ο ρυθμός εμβολιασμού στην Ευρώπη είναι βραδύτερος από ό,τι στις ΗΠΑ όπου η εγχώρια ζήτηση ανακάμπτει γρήγορα χάρη στην ταχεία διαδικασία εμβολιασμών».

Ο γαλλο-ολλανδικός αερομεταφορέας ανέφερε ότι η δυναμικότητά του συρρικνώθηκε κατά 46% σε ετήσια βάση στο α' τρίμηνο και αναμένει πτώση κατά σχεδόν 50% την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019.

Οι ζημιές της Air France-KLM συρρικνώθηκαν στα 1,48 δισ. ευρώ σε σχέση με ζημιές 1,8 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι ζημιές της από τρέχουσες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν στα 1,18 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδα μειώθηκαν κατά περισσότερο από 50% στα 2,16 δισ. ευρώ, από 5,02 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider