Societe Generale: Καλύτερα των εκτιμήσεων μεγέθη στο τρίμηνο και δραστική μείωση προβλέψεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Societe Generale: Καλύτερα των εκτιμήσεων μεγέθη στο τρίμηνο και δραστική μείωση προβλέψεων
Σημαντική μείωση των προβλέψεων για επισφαλή δάνεια στο σύνολο της χρήσης αναμένει η Societe Generale η οποία κατάφερε με τα μεγέθη της να ξεπεράσει τις προβλέψεις στο α' τρίμηνο.

Σημαντική μείωση των προβλέψεων για επισφαλή δάνεια στο σύνολο της χρήσης αναμένει η Societe Generale η οποία κατάφερε με τα μεγέθη της να ξεπεράσει τις προβλέψεις στο α' τρίμηνο, καθώς η δραστηριότητά της στις διεθνείς αγορές διένυσε το καλύτερο τρίμηνο εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα η τράπεζα να περικόψει σημαντικά τη ρευστότητα που είχε στην άκρη για πιθανές ζημίες δανείων.

Τα καθαρά κέρδη της γαλλικής τράπεζας στο α' τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 814 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 326 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, οπότε οι διογκούμενες προβλέψεις και η κατάρρευση των εσόδων από trading μετοχών είχαν πλήξει τα μεγέθη. Παράλληλα, ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι οποίοι ανέμεναν κέρδη ύψους 228 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με έρευνα της FactSet.

Τα έσοδα της Societe Generale έκαναν άλμα 21% στα 5,25 δισ. ευρώ ξεπερνώντας και αυτά τις προβλέψεις για έσοδα 5,92 δισ. ευρώ.

Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας βάσει παγίων περιόρισε κατά 66% τις προβλέψεις για μη εξυπηρετούμενα δάνεια, η αξία των οποίων έφτασε τα 276 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider