Wall Street: Ο τεχνολογικός κλάδος παρασύρει πτωτικά τα κέρδη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ο τεχνολογικός κλάδος παρασύρει πτωτικά τα κέρδη
Με μεικτά πρόσημα ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τρίτης στη Wall Street, με τον τεχνολογικό κλάδο να ασκεί πίεση. 

Δεν κατάφερε να διατηρήσει τα υψηλά κέρδη της Δευτέρας η Wall Street, ξεκινώντας με μεικτά πρόσημα τη συνεδρίαση της Τρίτης, με τον τεχνολογικό κλάδο να ασκεί πίεσηm, ενώ δεν φαίνεται να βοήθησαν και οι δηλώσεις της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν.

Στους βασικούς δείκτες, ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,75% στις 33.856 μονάδες. Ο S&P 500 καταγράφει πτώση κατά 1,43% στις 4.132 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq δέχεται το σημαντικότερο πλήγμα με απώλειες 2,80% στις 13.510 μονάδες.

Σύμφωνα με το CNBC, μιλώντας σε ένα οικονομικό σεμινάριο, η Γέλεν παραδέχτηκε ότι ίσως είναι απαραίτητη η αύξηση των επιτοκίων «για να κρατήσουν αντίσταση στην αυξανόμενη ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ», που προκαλείται εν μέρει από τα τρισεκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν για την τόνωσή της εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Επίπεδο «ρεκόρ» έφτασε το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, εν μέσω αυξημένης ζήτησης. Συγκεκριμένα, το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε κατά 5,6% σε ιστορικό υψηλό, στα 74,4 δισ. δολάρια τον Μάρτιο, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου.

Στα εταιρικά νέα, η Pfizer ανακοίνωσε αύξηση καθαρών κερδών στα 4,88 δισ. δολάρια, ενώ για το 2021, η εταιρεία αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα προσαρμοσμένα κέρδη από τα εμβόλια Covid στα 3,55-3,65 δολάρια, ανά μετοχή.

Η CVS Health Corp. ανακοίνωσε επίσης από τη μεριά της κέρδη α΄ τριμήνου που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών και αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη το 2021. Τα συνολικά έσοδα στα φαρμακεία της εταιρείας, αυξήθηκαν 2,3% στο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider