Ethereum: Σε ιστορικό υψηλό το κρυπτονόμισμα - Είναι το επόμενο bitcoin;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ethereum: Σε ιστορικό υψηλό το κρυπτονόμισμα - Είναι το επόμενο bitcoin;
Το Ether χτύπησε ιστορικό υψηλό την Πέμπτη καθώς η κυριαρχία του bitcoin επί της αγοράς των κρυπτονομισμάτων υποχώρησε.

Το Ether χτύπησε ιστορικό υψηλό την Πέμπτη καθώς η κυριαρχία του bitcoin επί της αγοράς των κρυπτονομισμάτων υποχώρησε.

Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο σε αξία αγοράς εκτινάχθηκε σε ένα νέο ρεκόρ στα 2.774 δολάρια την Πέμπτη το πρωί, σύμφωνα με στοιχεία της Coin Metrics. To bitcoin, το κορυφαίο κρυπτονόμισμα, έπεσε ελαφρώς χαμηλότερα, στα 54.471 δολάρια.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων την Τετάρτη πως εκδίδει το πρώτο της ψηφιακό ομόλογο στο blockchain του Ethereum, το δίκτυο πάνω στο οποίο βασίζεται το ether. Αυτό οδήγησε σε υποθέσεις πως το νόμισμα κερδίζει την προσοχή των θεσμικών επενδυτών.

Τα περισσότερα μεγάλα κρυπτονομίσματα διαπραγματευόντουσαν ψηλότερα την Πέμπτη, οδηγούμενα από την άνοδο του ether. Αλλά το bitcoin, το πιο ακριβό ψηφιακό νόμισμα, χάνει πλέον του 16% από το ιστορικό υψηλό των 65.000 δολαρίων αυτό το μήνα. Ακόμα κι έτσι, έχει καταφέρει ένα εντυπωσιακό ράλι, σκαρφαλώνοντας 90% φέτος, στη βάση του αυξανόμενου ενδιαφέροντος από θεσμικούς επενδυτές και εταιρικούς αγοραστές όπως η Tesla.

Ethereum vs. bitcoin

To Ethereum μπορεί να ακολουθεί μετά το bitcoin, αλλά υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα δύο. Η μία είναι, πως το Ethereum έχει πολλούς developers να «χτίζουν» εφαρμογές πάνω στο δίκτυο του. Το ether είναι η εγγενής μονάδα αξίας στο blockchain του Ethereum.

Ένα δημοφιλές trend στο λεγόμενο χώρο των «αποκεντρωμένων app» είναι τα NFT’s ή μη-εμπορεύσιμες μονάδες, ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που είναι προορισμένα να αναπαριστούν την ιδιοκτησία σπάνιων ψηφιακών αντικειμένων όπως αναμνηστικά τέχνης ή αθλημάτων. Πολλά NFT’s βασίζονται στο Ethereum.

To Εthereum επίσης, διεξάγει επίσης μια μεγάλη αναβάθμιση που θα το ωθήσει πέρα από το bitcoin, και η οποία θεωρητικά θα επιτρέψει ταχύτερες συναλλαγές και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας για την ολοκλήρωση μιας συναλλαγής.

Τα δίκτυα και του bitcoin και του ether έχουν προκαλέσει την κριτική οικολόγων για τις επιπτώσεις του mining στο κλίμα.

«Μετά την αναβάθμιση του δικτύου, το Ethereum συγκεκριμένα αποδεικνύει την χρησιμότητα του, και με τους developers να συσσωρεύονται στην πλατφόρμα, δεν είναι απορίας άξιον που κερδίζει την προσοχή τόσων επενδυτών», λέει ο Simon Peters του eToro.

«Υποβόσκει η ζήτηση από θεσμικούς επενδυτές. Ενώ μέχρι τώρα μπορεί να έχουν μια κάποια έκθεση στο bitcoin, τα ιδρύματα τώρα διαφοροποιούν την έκθεση τους και το Ethereum είναι η φυσική επόμενη επιλογή τους, και αυτό αφήνει την ευκαιρία στο δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα να επωφεληθεί περαιτέρω».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider