Πετρέλαιο: Η αναζωπύρωση των κρουσμάτων σε μεγάλες οικονομίες ρίχνει τις τιμές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Η αναζωπύρωση των κρουσμάτων σε μεγάλες οικονομίες ρίχνει τις τιμές
Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 63,04 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,14% και το μπρεντ στα 66,63 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,25%.

Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο τη Δευτέρα καθώς τα αυξανόμενα κρούσματα COVID-19 στην Ινδία και σε άλλες χώρες προκάλεσαν ανησυχίες ότι τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα θα πλήξουν την οικονομική δραστηριότητα και κατ' επέκταση τη ζήτηση καυσίμων.

«Η πρόοδος των εμβολιασμών στις ανεπτυγμένες αγορές μπορεί να αντικατοπτρίζεται σε επίπεδα οδικής κυκλοφορίας, αλλά τα νέα κύματα κρουσμάτων έχουν ανακόψει την ανάκαμψη στις αναδυόμενες χώρες», όπως η Ινδία και η Βραζιλία, ανέφερε η ANZ Research σε έκθεσή της τη Δευτέρα.

Η Ινδία ανέφερε αύξηση ρεκόρ σε νέες μολύνσεις οι οποίες ανήλθαν σε 273.810 τη Δευτέρα, αυξάνοντας συνολικά τα περιστατικά σε πάνω από 15 εκατομμύρια και καθιστώντας τη χώρα στη δεύτερη θέση μετά τις ΗΠΑ όσον αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων. Οι θάνατοι στην Ινδία λόγω του κορονοϊού αυξήθηκαν κατά 1.619 σε σχεδόν 180.000.

Στο πλαίσιο αυτό τα περιοριστικά μέτρα εντείνονται αλυσιδωτά σε πολλές χώρες. Το Χονγκ Κονγκ ετοιμάζεται να αναστείλει πτήσεις από την Ινδία, το Πακιστάν και τις Φιλιππίνες από τις 20 Απριλίου. Στην Ιαπωνία, η οποία είχε τα λιγότερα κρούσματα COVID-19 από άλλες κορυφαίες οικονομίες, αναφέρεται ότι θα υπάρξει ένας τέταρτος γύρος λοιμώξεων, κάτι που θα αποτελέσει ένα ακόμη πλήγμα για την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι εταιρείες ενέργειας πρόσθεσαν εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο, καθώς οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου φέτος ενθάρρυναν νέες δραστηριότητες στον κλάδο.

Τη Δευτέρα το πρωί (9.59 ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 63,04 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,14% και το μπρεντ στα 66,63 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,25%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider