Με το βλέμμα στο Ταμείο Ανάκαμψης και το άνοιγμα του λιανεμπορίου το Χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με το βλέμμα στο Ταμείο Ανάκαμψης και το άνοιγμα του λιανεμπορίου το Χρηματιστήριο
Νευρικότητα στο Χρηματιστήριο. Τα βλέμματα στο εθνικό σχέδιο για την απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και στο πιθανό άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Στον απόηχο των διορθωτικών κινήσεων των διεθνών αγορών κινείται την Τετάρτη το Χρηματιστήριο, κάτι που κρίνεται και αναγκαίο ώστε να δει υψηλότερα από τις 870 μονάδες με στόχο τις 900 μονάδες.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,53% στις στις 868,6 μονάδες με τζίρο στα 6,84 εκατ. ευρώ. Οριακά στο -0,02% κινείται ο FTSE 25 στις 2.098 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης διαπραγματεύεται ελαφρώς υψηλότερα στο 0,15% στις 551 μονάδες.

Διορθωτικές κινήσεις καταγράφονται σε τίτλους που έδωσαν το απαραίτητο push στην εγχώρια αγορά ώστε να φτάσει μέχρι τις 870 μονάδες.

Έτσι Βιοχάλκο, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος, Μotor Oil και Lamda καταγράφουν ένα ήπιο profit taking, ενώ πιέσεις σημειώνονται σε Ελλάκτωρ και Coca Cola.

Η Τρ. Πειραιώς συνεχίζει ανοδικά από εχθές σημειώνοντας άνοδο 2,88% στα 0,43 ευρώ.

ΕΛΠΕ και Eurobank κινούνται σε θετικό «έδαφος», με τη δεύτερη να έχει υποχωρήσει ελαφρώς χθες από τα υψηλά 52 εβδ.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους και στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το σχέδιο του Ταμείου Ανάκαμψης που κρίνεται ως «game changer» για την ελληνική οικονομία. Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης αλλάζει το υπόδειγμα της ελληνικής οικονομίας υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος τόνισε ότι με τα πρόσθετα 25 δισ. που κινητοποιούνται από τα 32 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης, το συνολικό όφελος για την Ελλάδα θα είναι ένα «δεύτερο ΕΣΠΑ» της τάξης των 57 δισ. ευρώ. Παράλληλα ο Πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για την χρησιμοποίηση των κονδυλίων λέγοντας ότι όποιος ιδιώτης τα αξιοποιεί θα πρέπει να επενδύει και δικά του χρήματα αναλαμβάνοντάς το ρίσκο της επένδυσης. «Τα χρήματα δεν θα τα δαπανήσουμε, θα τα επενδύσουμε» τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι τα σχέδια που θα εγκριθούν πρέπει να είναι ώριμα.

Επιπλέον σήμερα η Επιτροπή των Ειδικών καλείται να αποφασίσει για το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider