Συνεχίζεται η άνοδος στο Χρηματιστήριο, ράλι στις τραπεζικές μετοχές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζεται η άνοδος στο Χρηματιστήριο, ράλι στις τραπεζικές μετοχές
Ισχυρή άνοδος για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς. Αντίθετα, η μετοχή της Ελλάκτωρ σημειώνει «βουτιά» άνω του 8%.

Aνοδικές τάσεις συνεχίζουν να επικρατούν στη χρηματιστηριακή αγορά, η οποία κινείται πάνω από τα επίπεδα των 850 μονάδων, εν μέσω ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές, οι οποίες «συγκρατούν» τη «βουτιά» της Ελλάκτωρ. Σημειώνεται πως τα τεχνικά προβλήματα που υπήρχαν για σχεδόν μία ώρα, στη ροή των δεδομένων της συνεδρίασης, έχουν αποκατασταθεί.

Παρά την οριακή πτώση της Παρασκευής, ο Γενικός Δείκτης αποχαιρέτησε την προηγούμενη εβδομάδα με κέρδη 3%, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε 3,09% και οι τράπεζες 3,25%.

O Γενικός Δείκτης ενισχύεται 1,23% στις 860,58 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 35,53 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,73%, ενώ ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 0,49%.

Κέρδη 4,1% καταγράφει ο τραπεζικός δείκτης, με την Τρ. Πειραιώς να ενισχύεται 14,5%, την Εθνική να κερδίζει 5%, την Alpha Bank 4,7% και τη Eurobank να σημειώνει κέρδη 2,65%.

Άνοδο καταγράφουν και οι μετοχές της ΕΧΑΕ (3,58%), του ΟΤΕ (2,37%), της Viohalco (1,65%) και της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (1,27%).

Ισχυρή πτώση καταγράφει η μετοχή της Ελλάκτωρ (8,4%), ενώ απώλειες σημειώνουν και οι μετοχές του ΟΠΑΠ (0,97%) και του ΟΛΠ (0,23%).

Σημειώνεται πως το Δ.Σ. της Ελλάκτωρ έχει συγκαλέσει γενική συνέλευση για τις 2 Απριλίου με θέμα, μεταξύ άλλων, και την κεφαλαιακή ενίσχυση της εισηγμένης κατά 120,5 εκατ. ευρώ. Τα κεφάλαια, σε πρώτη φάση, θα «κλείσουν τρύπες» της ΑΚΤΩΡ, ωστόσο μένει να φανεί τι θα βγάλει ο οικονομικός/διαχειριστικός έλεγχος που διενεργείται από τη νέα διοικητική ομάδα του ομίλου.

Σύμφωνα με την Ελλάκτωρ, η ΑΜΚ (οι όροι ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, με προτεινόμενη τιμή διάθεσης εκάστης Νέας Μετοχής 0,90 ευρώ και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, με σχέση ανταλλαγής 1,25 νέες μετοχές για κάθε 2 παλαιές μετοχές, με πρόβλεψη κάλυψης τυχόν αδιάθετων τίτλων) θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο.

Σε κάθε περίπτωση, με ορίζοντα το ορόσημο της 2ας Απριλίου, θα αποκαλυφθούν οι προθέσεις των βασικών μετόχων, τι σχεδιάζει η πλευρά των εφοπλιστών που ελέγχει πάνω από 25%-26%, τι θα συμβεί με την option Λ. Μπόμπολα (υπάρχει παράταση έως αρχές Μαΐου) και τη συμμετοχή του στην ΑΜΚ. Ενώ είναι σημαδιακό ότι μια ημέρα νωρίτερα, την 1η Απριλίου, θα υποβληθούν και οι προσφορές για το διαγωνισμό της Εγνατίας Οδού.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες του Εμπορίου (1,6%) και των Τηλεπικοινωνιών (1,58%), ενώ απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Ταξιδιών (1,3%) και των Κατασκευών (1,1%). Ανοδικά κινούνται 45 μετοχές, 20 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider