Σε ιστορικό υψηλό ο Dow Jones - Το ράλι των αποδόσεων ευνόησε τράπεζες και βιομηχανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ιστορικό υψηλό ο Dow Jones - Το ράλι των αποδόσεων ευνόησε τράπεζες και βιομηχανία
Η άνοδος στις αποδόσεις του 10-ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου και η αισιοδοξία για την ανάκαμψη της οικονομίας, την Παρασκευή, ώθησαν τον Dow Jones σε άλλο ένα ιστορικό υψηλό διαπραγμάτευσης στις +293 μονάδες.

Η άνοδος στις αποδόσεις του 10-ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου και η αισιοδοξία για την ανάκαμψη της οικονομίας, την Παρασκευή, ώθησαν τον Dow Jones σε άλλο ένα ιστορικό υψηλό διαπραγμάτευσης στις +293 μονάδες, στηριγμένος κυρίως στις τραπεζικές αλλά και στις βιομηχανικές μετοχές του. Αντίθετα, η άνοδος των αποδόσεων συνεχίζει να πλήττει τον τεχνολογικό τομέα.

Αναλυτικά, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,90%, στις 32.778 μονάδες.
O S&P 500, παρά τις αρχικές απώλειες, διατηρήθηκε στο +0,12% και στις 3.943 μονάδες.
O Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,59%, στις 13.319 μονάδες.

Η απόδοση του 10-ετούς ομολόγου έκλεισε στο υψηλότερο σημείο από τον Φεβρουάριο του 2020, στο 1,626%, με ένα +0.099%.

Όπως σχολιάζουν διεθνείς αναλυτές «η αγορά μετοχών και ιδιαίτερα οι τεχνολογικοί τίτλοι, κρατιούνται όμηροι από την αγορά ομολόγων».

Οι λόγοι πίσω από την επάνοδο των αποδόσεων, είναι οι ενδείξεις για μια ταχέως ανακάμπτουσα οικονομία, οι οποίες ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο μετά από την ενθαρρυντική ομιλία του Τζο Μπάιντεν για τον ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας αλλά, κυρίως, από την τελική υπογραφή του πακέτου-μαμούθ 1,9 τρισ. δολαρίων.

Αλλά επίσης, στα νέα από το μέτωπο της πανδημίας, πάλι με τον Τζο Μπάιντεν να δηλώνει πως μέχρι την πρωτομαγιά όλοι οι Αμερικάνοι πολίτες θα είναι σε θέση να εμβολιαστούν, την στιγμή, μάλιστα, που ήδη το εμβολιαστικό πλάνο των ΗΠΑ προχωρά με πολύ καλούς ρυθμούς και πολλές πολιτείες έχουν αρχίσει να άρουν τα περιοριστικά μέτρα, «ξεκλειδώνοντας» ολόκληρους τομείς της οικονομίας.

Στις επιχειρήσεις, η JP Morgan κέρδισε 1,17%, ενώ η Goldman Sachs 1,93%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider