Αμοιβές μελών Διοικητικών Συμβουλίων: Η μεγάλη πρόκληση των εισηγμένων εταιρειών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αμοιβές μελών Διοικητικών Συμβουλίων: Η μεγάλη πρόκληση των εισηγμένων εταιρειών
Ημερίδα για τις ανατροπές που φέρνει Ευρωπαϊκή Οδηγία στις αμοιβές των Διοικητικών Συμβουλίων, την διαφάνεια και την αποκάλυψη των πραγματικών δεδομένων.

Ημερίδα με τίτλο «Αμοιβές μελών Διοικητικών Συμβουλίων: Η μεγάλη πρόκληση των εισηγμένων εταιρειών» πραγματοποιείται την Τετάρτη 24 Μαρτίου, ώρα 09:00, στη Βρετανική Κατοικία με δυνατότητα παρακολούθησης της ζωντανής μετάδοσης σε webcast.

Πρόσφατες Ευρωπαϊκές Οδηγίες, υιοθετούν ρυθμίσεις σχετικά με την πολιτική αμοιβών που είναι αναγκασμένες να ακολουθούν οι εισηγμένες εταιρείες προκειμένου να υπάρχει διαφάνεια και πλήρη αποκάλυψη των σχετικών στοιχείων. Με τις νέες ρυθμίσεις οι μέτοχοι – επενδυτές πρέπει να έχουν πλήρη γνώση των αμοιβών κι άλλων παροχών των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων στις εισηγμένες σε χρηματιστήρια εταιρείες.

Πέραν όμως από την υποχρεωτικές προβλέψεις των Οδηγιών, οι αρχές ορθής εταιρικής διακυβέρνησης που εξυπηρετούν οι επενδύσεις ESG, ενθαρρύνουν την συμμόρφωση με αρχές όπως η αποκάλυψη των αμοιβών του ανθρώπινου δυναμικού κάθε εταιρείας που ακολουθεί ορθές πρακτικές για την δίκαιη πληρωμή στελεχών και πλήρη διαφάνεια.

Κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα είναι ο Mateo Fiocchi, διευθυντής και επικεφαλής των συμβούλων για πολιτικές Αμοιβών της Willis Towers Watson ο οποίος μεταξύ άλλων θα παρουσιάσει το πλήρες τοπίο αμοιβών εκτελεστικών και μη εκτελεστικών μελών ΔΣ, στην Ευρώπη.

Επίσης θα παρουσιαστεί η έρευνα της Better Future που αφορά αμοιβές μελών ΔΣ στις εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η έρευνα καλύπτει τις αμοιβές που λαμβάνουν Πρόεδροι, Διευθύνοντες Σύμβουλοι και μέλη ΔΣ των εισηγμένων εταιρειών. Παρουσιάζονται όχι μόνον οι ονομαστικές απολαβές αλλά το σύνολο βασικών & μεταβλητών αμοιβών, συμπεριλαμβανομένων και παροχών.

Μετά την κεντρική εισήγηση και την αποκάλυψη των στοιχείων που αφορούν αμοιβές μελών των ΔΣ, θα γίνει συζήτηση με πάνελ διακεκριμένων ειδικών. Συμμετέχουν οι:

  • Γιώργος Κυριακός, Μη εκτελεστικό μέλος ΔΣ, πρόεδρος Επιτροπής Αμοιβών της Optima Bank.

  • Βενετία Κουσία, Γενική Διευθύντρια, Συμβουλίου της Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας.

  • Michael Zeller, στέλεχος της Willis Towers Watson, καθηγητής στο Μεταπτυχιακό τμήμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

  • Κρις Αμιράλης, σύμβουλος υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού, επικεφαλής της Better Future.

Η ημερίδα της Corporate Matters διεξάγεται με την στήριξη του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, της εταιρείας επιμόρφωσης μελών Διοικητικών Συμβουλίων Financial Times BDP και με περιορισμένες θέσεις συμμετεχόντων.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο +30 211 4110900 ή www.betterboards.gr

Εγγραφές: https://lnkd.in/dvw5WTt

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider