Με ποιες μετοχές «πάτησε» πάνω από τις 780 μονάδες το Χρηματιστήριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με ποιες μετοχές «πάτησε» πάνω από τις 780 μονάδες το Χρηματιστήριο

Αντέδρασε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη, με τους επενδυτές να συνεχίζουν στη λογική του stock picking.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 1,63% στις 787,43 μονάδες, με τον τζίρο να ενισχύεται ελαφρώς στα 69,09 εκατ. ευρώ. Ανοδικά έκλεισε και ο FTSE 25 στο 1,91% και στις 1.875 μονάδες. Από την άλλη υπεραπέδωσε ο τραπεζικός δείκτης λαμβάνοντας ώθηση κυρίως από την κίνηση της Alpha Bank, κλείνοντας στο 2,25% στις 465,67 μονάδες.

Ώθηση στον κλάδο των τραπεζών δίνει και η θετική διαπίστωση από την Fitch για τις κινήσεις που έγιναν και γίνονται γύρω από τις τιτλοποίησεις κάτι που όπως επισήμανε ο οίκος θα αξιολογηθούν θετικά.

Η Alpha Bank δέχθηκε και θετικά σχόλια από τον διεθνή Τύπο για το deal με την DK για το project Galaxy, καταγράφοντας άνοδο 3,84%, με τη Eurobank να ακουλουθεί στο 2,04%, την ΕΤΕ 1,64% και την Τρ. Πειραιώς που έκλεισε αρνητικά στο 0,45%.

Υψηλά έκλεισε και η μετοχή της Μυτιληναίος και της Κρι-Κρι σημειώνοντας άνοδο που ξεπέρασε το 3%. Θετικά και ο ΟΠΑΠ και η ΔΕΗ.

Πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής καθώς παραμένει αδιευκρίνιστο το πλήγμα που δέχθηκε στα αιολικά έργα που διαθέτει στο Τέξας λόγω σφοδρής κακοκαιρίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider