Πτώση για τις τιμές του πετρελαίου καθώς μετατίθεται χρονικά η ανάκαμψη της ζήτησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση για τις τιμές του πετρελαίου καθώς μετατίθεται χρονικά η ανάκαμψη της ζήτησης

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, υποχωρώντας περαιτέρω από το υψηλό έτους, αφού ο ΟΠΕΚ μείωσε και πάλι τις προβλέψεις ζήτησης και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας δήλωσε ότι η αγορά εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από πλεονασματικά αποθέματα.

Οι τιμές του είχαν καταγράψει ανοδικό ράλι τις τελευταίες εβδομάδες καθώς τα μέλη του ΟΠΕΚ + μείωσαν την παραγωγή, ενώ η Σαουδική Αραβία υποσχέθηκε επίσης μονομερείς μειώσεις αρχής γενομένης από το Φεβρουάριο.

«Η παραγωγή του ΟΠΕΚ αναμένεται να μειωθεί αυτό το μήνα, λόγω των μειώσεων στη Σαουδική Αραβία και τη Λιβύη. Αυτό θα μπορούσε να ενισχύσει το παγκόσμιο έλλειμμα και να στηρίξει τις τιμές », σύμφωνα με την Capital Economics. Αυτή η πολιτική συνάδει με τις προβλέψεις για βραδύτερη ανάκαμψη της ζήτησης. Σύμφωνα με την τελευταία πρόβλεψη του οργανισμού, η ζήτηση πετρελαίου σε όλο τον κόσμο το 2021 θα ανακάμψει πιο αργά από ό, τι αναμενόταν.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τα αμερικανικά αποθέματα μειώθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα (περισσότερο από 6 εκατομμύρια βαρέλια), καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν την παραγωγή σε επίπεδα όμοια με εκείνα που ίσχυαν πριν από την πανδημία, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας.

Αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει αύξηση περίπου 1 εκατομμυρίου βαρελιών.

Ωστόσο, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, κατά 4,3 εκατομμύρια βαρέλια την τελευταία εβδομάδα, έναντι των προβλέψεων για αύξηση 1,8 εκατομμυρίων.

Την Παρασκευή το μεσημέρι (14.22 ώρα Ελλάδος), το αργό καταγράφει πτώση κατά 0,74% στα 57,81 δολάρια και το μπρεντ κατά 0,62% στα 60,76 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider