Πετρέλαιο: Η προοπτική της αργής ανάκαμψης πιέζει και πάλι τις τιμές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Η προοπτική της αργής ανάκαμψης πιέζει και πάλι τις τιμές

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, εγκαταλείποντας μερικά από τα πρόσφατα ισχυρά κέρδη καθώς οι προσδοκίες για βραδύτερη οικονομική ανάκαμψη αντισταθμίζουν το θετικό κλίμα.

Το τελευταίο διάστημα, η αγορά κινήθηκε υψηλότερα καθώς ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, γνωστοί ως ΟΠΕΚ +, μείωσαν την παραγωγή ενώ η διάθεση εμβολίων κατά του κορονοϊού πυροδότησε τις ελπίδες για ανάκαμψη της ζήτησης.

Οι επενδυτές έκαναν ένα μικρό βήμα προς τα πίσω ύστερα από τα χλιαρά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και τα σχόλια από τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προοπτικές για αργή ανάκαμψη, σημειώνει ο Avtar Sandu, ανώτερος διευθυντής εμπορευμάτων στην Phillip Futures.

Ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι τιμές έχουν ανέβει αρκετά ώστε να δελεάσουν τους παραγωγούς να αυξήσουν την παραγωγή.

Οι τιμές άρχισαν σταδιακά να ανεβαίνουν από το Νοέμβριο, καθώς οι κυβερνήσεις ξεκίνησαν τις προσπάθειες εμβολιασμού κατά της COVID-19, ενώ θέτουν σε εφαρμογή μεγάλα πακέτα τόνωσης για την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας και οι κορυφαίοι παραγωγοί του κόσμου διατηρούσαν ένα πλαφόν στην προσφορά.

Η Σαουδική Αραβία μειώνει μονομερώς περαιτέρω την προσφορά τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, συμπληρώνοντας τις περικοπές που συμφωνήθηκαν από τα μέλη ΟΠΕΚ +.

Την Πέμπτη το πρωί το αργό διαπραγματεύεται στα 58,68 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,68% και το μπρεντ στα 61,03 δολάρια καταγράφοντας πτώση κατά 0,72%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider