Πετρέλαιο: Πάνω από τα 61 δολάρια η τιμή του μπρεντ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Πάνω από τα 61 δολάρια η τιμή του μπρεντ

Ανοδικά εξακολουθούν να κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την πτώση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ αλλά και την αισιοδοξία των τελευταίων ημερών για μια επικείμενη αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης καυσίμων.

Το μπρεντ κινείται ανοδικά επί οκτώ συνεχόμενες ημέρες, καταγράφοντας τα υψηλότερα κέρδη από τον Ιανουάριο του 2019. Αυτό οφείλεται εν μέρει και στο γεγονός ότι οι κυβερνήσεις ξεκίνησαν τις προσπάθειες εμβολιασμού κατά του COVID-19, ενώ παράλληλα θέτουν σε εφαρμογή μεγάλα πακέτα για την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας.

Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως, η Σαουδική Αραβία, μειώνει μονομερώς την προσφορά τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, συμβάλλοντας περαιτέρω στις περικοπές που συμφωνήθηκαν από άλλα μέλη του ΟΠΕΚ και των συμμάχων τους.

Ορισμένοι αναλυτές προβλέπουν τώρα ότι θα υπάρξει έλλειμμα εφοδιασμού το 2021 καθώς μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού εμβολιάζεται και αρχίζει να ταξιδεύει και να εργάζεται υπό κανονικές συνθήκες αυξάνοντας ενδεχομένως τη ζήτηση καυσίμων.

Την Τετάρτη το πρωί (11:54 ώρα Ελλάδος) το αργό διαπραγματεύεται στα 58,59 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,39% και το μπρεντ στα 61,40 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,51%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider