Σε ανοδική τροχιά εξακολουθεί να κινείται το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ανοδική τροχιά εξακολουθεί να κινείται το πετρέλαιο

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα λαμβάνοντας ώθηση από τις περικοπές των βασικών παραγωγών αλλά και από τα μέτρα οικονομικής τόνωσης που εξαγγέλθηκαν στις ΗΠΑ.

Η δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας για επιπλέον περικοπές εφοδιασμού τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο λόγω των μειώσεων από άλλα μέλη του ΟΠΕΚ + συμβάλλει στην εξισορρόπηση των παγκόσμιων αγορών και στηρίζει τις τιμές.

Ο οικονομολόγος της OCBC Howie Lee είπε ότι ο κορυφαίος εξαγωγέας στον κόσμο, η Σαουδική Αραβία ,έστειλε ένα «πολύ ανοδικό σήμα» την περασμένη εβδομάδα όταν κράτησε τις μηνιαίες τιμές αργού στην Ασία αμετάβλητες παρά τις προσδοκίες για μικρές περικοπές.

Οι επενδυτές είναι επικεντρωμένοι στην ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου, η οποία εκτιμάται ότι θα σημειωθεί από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, παραβλέποντας τη βραχυπρόθεσμη αδυναμία της ζήτησης που προκαλείται από τα lockdown σε περιοχές της Ευρώπης και της Ασίας, δήλωσε ο Lee.

Ακόμη, ένα ασθενέστερο δολάριο έναντι των περισσότερων νομισμάτων τη Δευτέρα στήριξε επίσης τα εμπορεύματα.

Την Δευτέρα το πρωί (9:27 ώρα Ελλάδος) το αργό διαπραγματεύεται στα 57,36 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,88% και το μπρεντ στα 59,80 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 0,78%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider