Ρεκόρ κεφαλαιοποίησης για τα κρυπτονομίσματα χάρη στο bitcoin

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεκόρ κεφαλαιοποίησης για τα κρυπτονομίσματα χάρη στο bitcoin
Οι εξελίξεις προσφέρουν περισσότερες ενδείξεις του τρόπου με τον οποίο τα ψηφιακά νομίσματα εισέρχονται στην καθημερινότητα.

To bitcoin «αναρριχήθηκε» προς τα 40.000 δολάρια, σε ένα ράλι που βοήθησε την κεφαλαιοποίηση των ψηφιακών tokens να φτάσει σε νέα υψηλά.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα βρέθηκε να ενισχύεται έως και 5,6% σήμερα, πλησιάζοντας ξανά το ιστορικό υψηλό του Ιανουαρίου στα 42.000 δολάρια. Η αξία των περισσότερων από 6.000 tokens που παρακολουθεί η CoinGecko έφτασε τα περίπου 1,23 τρισ. δολάρια.

Η άνοδος έρχεται έπειτα από ακόμη μία εβδομάδα έντονης μεταβλητότητας στα κρυπτονομίσματα στην οποία ξεχώρισαν οι δηλώσεις στήριξης του Elon Musk για το bitcoin αλλά και το ράλι-ρεκόρ του Ether, του δεύτερου μεγαλύτερου token.

Οι εξελίξεις προσφέρουν περισσότερες ενδείξεις του τρόπου με τον οποίο τα ψηφιακά νομίσματα εισέρχονται στην καθημερινότητα. Διάσημα πρόσωπα που υποστηρίζουν το bitcoin, όπως ο Musk, σχολιάζουν πως κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερη αποδοχή στην οικονομική κοινότητα. Οι ρυθμιστικές αρχές, στο μεταξύ, εντείνουν τις προειδοποιήσεις για μια μεταβλητότητα που θα μπορούσε να ζημιώσει σημαντικά τους επενδυτές.

¨Η αντίληψη των επενδυτών είναι καλύτερη από ποτέ τόσο σε επίπεδο λιανικών επενδυτών όσο και σε επίπεδο hedge funds", σημείωσε ο Jehan Chu, managing partner στη συμβουλευτική για blockchain Kenetic Capital.

Το bitcoin έχει ενισχυθεί κατά περίπου 22% αυτή την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider