Στο «κόκκινο» η Wall μετά το πρώτο αρνητικό στίγμα του Πάουελ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «κόκκινο» η Wall μετά το πρώτο αρνητικό στίγμα του Πάουελ

Σε «βαθύ κόκκινο» έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, καθώς ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ έδωσε το πρώτο αρνητικό στίγμα για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, σε μηδενικά επίπεδα διατήρησε τα επιτόκια όπως αναμένονταν η Fed ενώ παράλληλα δεν προέβη σε αλλαγές στα προγράμματα αγοράς ομολόγων.

Έτσι τα επιτόκια παρέμειναν στο 0% με 0,25% και το μηνιαίο ρυθμό αγοράς ομολόγων στα 120 δισ. δολάρια, με τη Fed να βλέπει επιβράδυνση της αναπτυξιακής δυναμικής.

Όπως αναφέρει «ο ρυθμός της ανάκαμψης της οικονομικής δραστηριότητας και της απασχόλησης έχει μετριαστεί τους τελευταίους μήνες, με τα προβλήματα να είναι συγκεντρωμένα στους τομείς που έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την πανδημία».

Ο Πάουελ στη συνέχεια τόνισε πως η οικονομική δραστηριότητα και η αγοράς εργασίας έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά από την άνοδο των κρουσμάτων, και των θανάτων τους τελευταίους μήνες.

Ο ίδιο επισήμανε πως η οικονομική ανάκαμψη θα κριθεί από την πορεία των εμβολιαστικών προγραμμάτων καθώς δεν υπάρχει κάτι πιο σημαντικό για την οικονομία από αυτό.

Δείκτες

Μετά την ομιλία του Πάουελ, οι πωλητές ενίσχυσαν τη θέση τους με το Dow Jones να διολισθαίνει 2,05% στις 30.303 μονάδες, ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 2,61% στις 13.270 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε πτώση 2,57% στις 3.750 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider