Την ορκωμοσία του Μπάιντεν αναμένει η Wall - Πατάει «γκάζι» ο Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την ορκωμοσία του Μπάιντεν αναμένει η Wall - Πατάει «γκάζι» ο Nasdaq

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις κινήσεις του Τζο Μπάιντεν στην οικονομική και διεθνή σκακιέρα, μετά την σημερινή ορκωμοσία του.

Ο Τζο Μπάιντεν θα εκδώσει αμέσως μετά την είσοδό του στον Λευκο Οίκο 17 προεδρικά διατάγματα που θα καταργούν σημαντικά μέτρα του Ντόναλντ Τραμπ, με σημαντικότερα την επιστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών στην συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Με διάταγμα θα παραταθεί επίσης το μορατόριουμ για τις εξώσεις και για την αποπληρωμή φοιτητικών ομοσπονδιακών δανείων ως συνδρομή στους ανθρώπους που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Παράλληλα, στα εταιρικά αποτελέσματα των αμερικανικών τραπεζών, η Morgan Stanley είδε τα καθαρά της κέρδη να ενισχύονται κατά 56,4% το δ ΄ τρίμηνο του 2020, λαμβάνοντας ώθηση από την επενδυτική τραπεζική. Έτσι, τα καθαρά κέρδη για το τελευταίο τρίμηνο του 2020 ανήλθαν στα 3,27 δισ. δολάρια, ή 1,81 δολάρια ανά μετοχή, από 2,09 δισ. δολάρια ή 1,30 δολάρια ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Παράλληλα τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 24,7% διαμορφούμενα στα 13,6 δισ. δολάρια, από 10,0 δισ. δολάρια το δ ΄ τρίμηνο του 2020.

Δείκτες

Την Τετάρτη, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,27% στις 31.013 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,67% στις 3.824 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύεται 1,28% στις 13.362 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider