Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ξεκίνημα συναλλαγών με πτώση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ξεκίνημα συναλλαγών με πτώση

Με πτώση ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές, υποχωρώντας από το υψηλό των 10 και πλέον μηνών, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποίηση κερδών, ενώ η αύξηση των κρουσμάτων στην Ευρώπη και την ηπειρωτική Κίνα οδηγούσαν σε πτώση τις μετοχές ενέργειας και εξόρυξης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,1% στις 10:10 ώρα Ελλάδας, με τον γερμανικό DAX να υποχωρεί κατά 0,4% και τον γαλλικό CAC 40 κατά 0,2%.

Η Γερμανία ανακοίνωσε αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης βρίσκεται υπό αυστηρούς περιορισμούς, ενώ η Κίνα κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση σε μολύνσεις εδώ και πάνω από πέντε μήνες.

Οι μετοχές των πετρελαϊκών κολοσσών BP, Royal Dutch Shell και Total σημείωσαν πτώση καθώς οι τιμές πετρελαίου μειώθηκαν λόγω φόβων για την παγκόσμια ζήτηση για καύσιμα εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19.

Οι μετοχές των εταιριών εξόρυξης σημείωσαν πτώση 0,4% καθώς η ενίσχυση του δολαρίου ασκούσε πιέσεις στις τιμές των εμπορευμάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider