BofA: Πουλήστε μετοχές, προσέξτε το bitcoin

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BofA: Πουλήστε μετοχές, προσέξτε το bitcoin

Η BofA συνέστησε την πώληση μετοχών, αφού τα εβδομαδιαία στοιχεία ροής κεφαλαίων έδειξαν ότι οι επενδυτές «εισέβαλαν» σε χρηματαγορές (money markets) και σε fund που επενδύουν σε χρυσό, καθώς η χρηματιστηριακή αγορά εξασθενεί ελαφρώς.

Σύμφωνα με το Reuters, η BofA δήλωσε ότι οι τάσεις ροής του 2020 για «αγοράστε τα πάντα» έχουν φτάσει στο 2021, αλλά αναμένει επιβράδυνση των στοιχείων ενεργητικού κινδύνου καθώς η «πολιτική, η θέση και τα κέρδη» κορυφώνονται γύρω στο πρώτο τρίμηνο.

Την εβδομάδα έως την Τετάρτη, τα χρηματικά ταμεία σημείωσαν εισροές 29,1 δισ. δολαρίων και ο χρυσός προσέλκυσε 1,5 δισ. δολάρια, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη εισροή από τον Αύγουστο, δήλωσε η αμερικανική τράπεζα επενδύσεων.

Τα παγκόσμια αμοιβαία κεφάλαια εισέπραξαν εισροές 11,2 δισ. δολαρίων, κυρίως από αμερικανούς επενδυτές, οι οποίοι αντλούσαν 1,6 δισ. δολάρια από μετοχές αναδυόμενων αγορών.

Σημειώνοντας την «βίαιη» πληθωριστική δράση που αύξησε το bitcoin τους τελευταίους δύο μήνες, η τράπεζα δήλωσε ότι το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα θυμίζει την έκρηξη της dotcom στα τέλη της δεκαετίας του 1990, της Κίνας στη δεκαετία του 2.000 και του χρυσού στη δεκαετία του 1970.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider