Με κέρδη «άνοιξαν» οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με κέρδη «άνοιξαν» οι ευρωπαϊκές αγορές την Τετάρτη

Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα Τετάρτη, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό, αλλά και στις επαναληπτικές εκλογές στην αμερικανική πολιτεία της Τζόρτζια.

Συγκεκριμένα ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,31%, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,54% και ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 επίσης κινείται ανοδικά κατά 0,80%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης του Μιλάνου παραμένει κλειστός, ενώ ο δείκτης της Ισπανίας κινείται ανοδικά κατά 1,01%.

Το βλέμμα των επενδυτών παραμένει στραμμένο στον κορονοϊό, καθώς η Βρετανία εισήλθε στο τρίτο της lockdown και η Γερμανία παρατείνει το δικό της έως τις 31 Ιανουαρίου.

Ταυτόχρονα η επικράτηση του υποψηφίου των Δημοκρατικών Raphael Warnock στις επαναληπτικές εκλογές στη Τζόρτζια, έναντι της υποψήφιας των Ρεπουμπλικάνων Kelly Loeffler, ενίσχυσε την αισιοδοξία των επενδυτών.

Μικτές τάσεις εμφανίζονται στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς χωρίς κατεύθυνση έκλεισε το χρηματιστήριο στο Τόκιο.

Από την μία η τροχιά της Γουόλ Στριτ ενθάρρυνε τις αγορές, όμως από την άλλη η άνοδος της συναλλαγματικής ισοτιμίας του γεν έναντι του δολαρίου και η ανησυχία για την πιθανή κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη μητροπολιτική περιοχή της ιαπωνικής πρωτεύουσας εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού ώθησε μερίδα των επενδυτών σε πωλήσεις.

Διαβάστε επίσης

Ασία: Οριακή πτώση 0,38% για τον δείκτη Nikkei

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider