Προς νέα υψηλά οδεύει η Wall Street κλείνοντας τη χρονιά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προς νέα υψηλά οδεύει η Wall Street κλείνοντας τη χρονιά

Υψηλότερα οδεύουν οι δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, σε μια προσπάθεια να αποχαιρετήσει «θετικά» μια εξαιρετικά δύσκολη χρόνια για τις αγορές.

Ώθηση στους επενδυτές δίνει η προσθήκη του εμβολίου της AstraZeneca στο συνολικό οπλοστάσιο των εμβολιών καθώς το βρετανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση της χώρας δέχθηκε τη σύσταση της Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκριθεί το εμβόλιο της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά του κορονοϊού.

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Δεν είναι έτοιμο για ταχεία έγκριση

Με «μη έγκριση» κινδυνεύει το εμβόλιο της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, τουλάχιστον για όσον αφορά στον Ιανουάριο, προειδοποιεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), καθώς σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής Noel Wathion: «Δεν έχουν καν υποβάλει αίτηση σε εμάς ακόμη».

Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή δεν έχει λάβει παρά κάποιες πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο, πρόσθεσε σε συνέντευξή του στην βελγική εφημερίδα Het Nieuwsblad.

Δείκτες

Την Τετάρτη ο Dow Jones ενισχύεται 0,36% στις 30.445 μονάδες, ο Nasdaq κερδίζει 0,41% στις 12.901 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,38% στις 3.740 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider