Σε υψηλά επίπεδα οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τη συμφωνία για το Brexit

Newsroom
Μοιράσου το
Σε υψηλά επίπεδα οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τη συμφωνία για το Brexit

Οι ευρωπαϊκές μετοχές συνέχισαν σήμερα την ανοδική κίνησή τους καθώς η εμπορική συμφωνία για το Brexit, οι ελπίδες για ένα διευρυμένο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας και η μαραθώνια εκστρατεία εμβολιασμών κατά της COVID-19 στην Ευρωζώνη έκαναν πιο φωτεινές τις προοπτικές για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2021.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 κατέγραφε κέρδη 0,8% στις 10.28 (ώρα Ελλάδος), αυξανόμενος για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση και σκαρφαλώνοντας σε νέο υψηλό επίπεδο 10 μηνών.

Οι βρετανικές μετοχές διαμορφώθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα μετά από ένα παρατεταμένο Σαββατοκύριακο, με τον δείκτη μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 100 να εκτινάσσεται 1,6% μετά την εμπορική συμφωνία για το Brexit, στην οποία κατέληξαν την Πέμπτη η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωνε κέρδη 0,6% και ένα νέο υψηλό επίπεδο - ρεκόρ καθώς οι παγκόσμιες αγορές έκαναν ράλι εν μέσω των ελπίδων για διεύρυνση του από καιρό αναμενόμενου πακέτου στήριξης της οικονομίας των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.