Wall Street: Στροφή στην τεχνολογία - Απώλειες για τον Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Στροφή στην τεχνολογία - Απώλειες για τον Dow Jones

Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall Street, καθώς οι επενδυτές καλούνται πλέον να ακροβατήσουν ανάμεσα στο φόβο από τη μετάλλαξη του κορονοϊού, και στην έγκριση του νέου πακέτου στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε αργά το βράδυ χθες Δευτέρα (τοπική ώρα· το πρωί σήμερα Τρίτη ώρα Ελλάδας) το σχέδιο στήριξης της οικονομίας, το οποίο προβλέπει δαπάνες ύψους 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για να προσφερθεί βοήθεια στις οικογένειες και στις επιχειρήσεις που υφίστανται σκληρό πλήγμα από την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Η έγκριση του σχεδίου, αρχικά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και κατόπιν από τη Γερουσία, ανοίγει τον δρόμο για την υπογραφή και κύρωσή του από τον απερχόμενο Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Παράλληλα, το ΑΕΠ των ΗΠΑ κατέγραψε άλμα 33,4% το γ' τρίμηνο σε ετήσια βάση, με την προηγούμενη εκτίμηση να κάνει λόγο για άνοδο κατά 33,1%.

Στα του κορονοϊού ο Ουγκούρ Σαχίν, Διευθύνων Σύμβουλος της Biontech Γερμανίας, η οποία χρειάστηκε λιγότερο από έναν χρόνο για να παράξει εγκεκριμένο εμβόλιο, δήλωσε την Τρίτη ότι χρειάζεται άλλες δύο εβδομάδες για να μάθει εάν μπορεί να σταματήσει το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού.

Οι επενδυτές φοβούνται πως το νέο στέλεχος του ιού θα επιβαρύνει τις προσπάθειες ανάκαμψης των οικονομιών.

Δείκτες

Την Τρίτη ο Dow Jones διολίσθησε 0,67% στις 30.015 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,51% στις 12.807 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,21% στις 3.687 μονάδες.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider