Νέα ιστορικά υψηλά για Nasdaq και S&P 500 - Ελπίδες για το πακέτο στήριξης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα ιστορικά υψηλά για Nasdaq και S&P 500 - Ελπίδες για το πακέτο στήριξης

Κοντά σε συμφωνία για το νέο πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας των ΗΠΑ είναι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενισχύοντας έτσι τους δείκτες της Wall Street, την Πέμπτη.

Αναλυτές εκτιμούν πως το νέο πακέτο μέτρων θα προσεγγίσει τα 900 δισ. δολάρια, και θα εστιάζει κυρίως στη στήριξη των ανέργων, στην τόνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και στο νέο γύρω επιταγών προς του Αμερικανούς πολίτες.

Από την άλλη, η Fed φρόντισε να κάνει τα απαραίτητα πριν το κλείσιμο του έτους, διατηρώντας το μηνιαίο ρυθμό αγοράς ομολόγων στα 120 δισ. δολάρια, χωρίς ωστόσο να αλλάξουν τη σύνθεση. Παράλληλα, διατήρησε το εύρος του βασικού επιτοκίου βραχυπρόθεσμου δανεισμού της αμετάβλητο (0% - 0,25%), επιμένοντας στη χαλαρή νομισματική πολιτική.

«Η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα κρατικά ομόλογα στον ισολογισμό της κατά τουλάχιστον 80 δισ. δολάρια σε μηνιαία βάση και τα τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια κατά τουλάχιστον 40 δισ. δολάρια τον μήνα μέχρι να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος προς την επιτευξη του στόχο της πλήρους απασχόλησης και της σταθερότητας των τιμών» αναφέρει η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ στην ανακοίνωσή της.

Δείκτες

Την Πέμπτη ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,55% στις 30.319 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,63% στις 12.738 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,58% στις 3.722 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider