Χρηματιστήριο: Σε τροχιά διόρθωσης μετά το ιστορικό «14άρι»

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Σε τροχιά διόρθωσης μετά το ιστορικό «14άρι»

Σε τροχιά διόρθωσης εισέρχεται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να «ξαποσταίνει» μετά το ιστορικό 14ήμερο ανοδικό σερί.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο Γενικός Δείκτης μέτρησε σωρευτικά κέρδη 13,85% στις 14 τελευταίες συνεδριάσεις.

Οι επενδυτές σπεύδουν να κατοχυρώσουν κέρδη την Πέμπτη, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα. Εξέλιξη πανδημίας, Σύνοδος Κορυφής και συνεδρίαση ΕΚΤ κρατούν ζωντανό το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ειδικότερα, λίγα λεπτά πριν τις 14:00, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,45% στις 792,44 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 40,80 εκατ.

Η εικόνα στο ταμπλό

Απώλειες 1,5% σημειώνει ο δείκτης μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ενώ η πτώση για τον τραπεζικό δείκτη ξεπερνά το 2,5%.

Με πτώση άνω του 2% κινούνται Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, αλλά και οι μετοχές της ΔΕΗ, της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και της ΕΧΑΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Συμμαχία OneDealer - Service Now: Το νέο ψηφιακό στοίχημα του Ν. Βαρδινογιάννη

Θέση εργασίας από τη ΔΥΠΑ στην Αυστρία με μισθό από 40.500 ευρώ

Πόσα χρήματα παίρνει ο Καραλής για το ασημένιο μετάλλιο στο Τόκιο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider