Πάνω από 300 μονάδες έχασε ο Dow Jones

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από 300 μονάδες έχασε ο Dow Jones
Απώλειες στη Wall Street την Τετάρτη. Μεγάλος μέρος των ανακοινώσεων για τα εμβόλια έχει «περάσει» στις αγορές.

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street την Τετάρτη, έχοντας αποτιμήσει ήδη ένα μεγάλος μέρος των ανακοινώσεων της Pfizer για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της.

Συγκεκριμένα Pfizer και BioNTech ανακοίνωσε πως η αποτελεσματικότητα του εμβολίου τους φτάνει το 95% ενώ φαίνεται πως αποτρέπει τη σοβαρή νόσο. Το εμβόλιο ονομάζεται BNT162b2 και αποδείχθηκε πολύ αποτελεσματικό κατά του ιού 28 ημέρες μετά την πρώτη δόση.

Σύμφωνα με τις δύο φαρμακευτικές εταιρείες, η αποτελεσματικότητα του αφορούσε σε όλες τις ηλικίες, ενώ για τους ηλικιωμένους, οι οποίοι θεωρούνται υψηλού κινδύνου, η αποτελεσματικότητα ξεπερνάει το 94%.

Παράλληλα ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech Ουγούρ Σαχίν είπε ότι αν όλα πάνε καλά, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων θα μπορούσε να δώσει έγκριση για την επείγουσα χρήση του προς τα τέλη του πρώτου δεκαπενθήμερου του Δεκεμβρίου ή νωρίς στο δεύτερο δεκαπενθήμερο. Η υπό προϋποθέσεις έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να επιτευχθεί στο δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου, πρόσθεσε.

Στο εταιρικό μέτωπο οι ΗΠΑ άναψαν το «πράσινο φως» σήμερα στη Boeing για το αεροπλάνο Boeing 737 MAX να πετάξει και πάλι, σχεδόν δύο χρόνια αφότου καθηλώθηκε στο έδαφος έπειτα από δύο δυστυχήματα που στοίχισαν τη ζωή σε 346 ανθρώπους σε διάστημα πέντε μηνών.

Η Boeing χαρακτήρισε την απόφαση των αμερικανικών αρχών «σημαντικό σταθμό» και διαβεβαίωσε πως είναι έτοιμη να εργασθεί με τις ρυθμιστικές αρχές σ' όλο τον κόσμο για να επιστρέψει σύντομα στους παγκόσμιους αιθέρες το αεροπλάνο αυτό, που αποτελούσε προηγουμένως την ατμομηχανή των πωλήσεων της Boeing.

Δείκτες

O Dow Jones σημείωσε απώλειες 1,32% στις 29.438 μονάδες, ο Nasdsaq διολίσθησε 0,82% στις 11.801 μονάδες, με τον S&P 500 να καταγράφει απώλειες 1,16% στις 3.567 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider