Το θετικό διεθνές κλίμα ακολουθούν οι ευρωαγορές, κέρδη 1%

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το θετικό διεθνές κλίμα ακολουθούν οι ευρωαγορές, κέρδη 1%

Εκκίνηση με ισχυρή άνοδο κατέγραψαν οι Ευρωαγορές εν αναμονή των οικονομικών στοιχείων από Γερμανία και Βρετανία και ακολουθώντας το γενικότερο θετικό διεθνές κλίμα, το οποίο τροφοδοτείται από την ανάκαμψη των τιμών ενέργειας.

Συγκεκριμένα, σήμερα αναμένουμε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων από τον δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία, ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται και στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Μ. Βρετανίας, που αναμένονται να ανακοινωθούν.

Ειδικότερα, στις 10:41, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,29% στις 6.225,58 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 1,08% στις 10.828,59 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 1,18% στις 4.861,26 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 1,43% στις 375,94 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της EasyJet σημειώνει απώλειες 3,1%, καθώς οι πωλήσεις που ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο χρήσης ήταν κατώτερες των εκτιμήσεων. Τα κέρδη της εταιρείας, ωστόσο, αυξήθηκαν κατά 22%, στο προηγούμενο 12μηνο.

Στον αντίποδα, η Genmab A/S ενισχύεται κατά 11%, καθώς έλαβε την απαραίτητη έγκριση για μια νέα θεραπεία για τον καρκίνο του αίματος. Η ανάπτυξη της εν λόγω θεραπείας έγινε από κοινού με την Johnson & Johnson, από την οποία θα λάβει αμοιβή 45 εκατ. δολαρίων.

Επίσης, η Cable & Wireless Communications σημειώνει κέρδη 5,1%, μετά τη συμφωνία που πέτυχε για την εξαγορά της από την Liberty Global. Το αντίτιμο της συμφωνίας ανέρχεται στα 5,3 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider